Gündem
11 Haz 2010 20:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

KIRGIZİSTAN'DAKİ İÇ SAVAŞI GÖRÜNTÜLEYEN TRT MUHABİRİ SALDIRIYA UĞRADI

Kırgızistan'ın güneyinde silahlı çatışmalar sürerken, TRT'nin Bişkek muhabiri saldırıya uğradı

Kırgızistan'ın güneyinde silahlı çatışmalar sürerken, TRT'nin Bişkek muhabiri Uğur Özen'in, başkent Bişkek'te saldırıya uğradığı öğrenildi.

Ülkenin güneyinde Kırgızlar ile Özbekler arasında süren çatışmaları sözde engellemek için meclis binasının önünden hükümetten Oş'a gitmek için otobüsler isteyen bir kalabalık, ülkenin güneyine seslenmek için devlet televizyon binasının bulunduğu mevkiye yürüdü.

Binanın önünde toplanan kalabalıktan onlarca kişi, bu sırada kendilerini görüntüleyen TRT muhabiri Uğur Özen'e saldırıda bulundu.

Sağlık durumunun normal olduğu öğrenilen Uğur Özen'i Kırgız meslektaşları olay yerinden alarak güvenliğe götürdü.

Özen'in yanında çalışan ve olay sırasında ofiste bulunan Asel Duyşebayeva, yaptığı açıklamada, "Uğur Özen'in sağlık durumu iyi. Ancak kamarası kırıldı, cep telefonu ile özel eşyaları çalındı" dedi.

Bu arada, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nden bir güvenlik ekibi, Özen'i televizyon binasından almak için gitmeye hazırlanıyor.

Kırgızistan'ın güneyinde bugün Kırgızlar ile Özbekler arasında sokağa çıkma yasağına rağmen süren çatışmalarda 41 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Bişkek'te gençlerden oluşan kalabalık, meclis binası önünde hükümeti protesto ederken, bir grup da devlet televizyon binasının önünde gösteri düzenliyor.
ETİKETLER
#TRT #uğur özen