Medya
15 Nis 2012 09:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

"KARINLA EVDE KAHVE İÇİP TV'DEN SEYREDECEĞİNE MAÇLARA GİT!"

Türkiye'nin iki sivri dilli futbol yorumcusu Erman Toroğlu ile Ahmet Çakar arasındaki kavga bitmiyor!

TOROĞLU VE ÇAKAR iLK NE ZAMAN DALAŞTI?

Ahmet Çakar, ‘Ve Gol’de Erman Toroğlu için “Şeytan görsün yüzünü” deyince, şöyle bir bakayım dedim, ilk ne zaman dalaşmaya başlamışlar. Saptayabildiğim kadarıyla Ahmet Çakar’la Erman Toroğlu’nun ilk söz düelloları 2002’e dayanıyor.

Toroğlu, “Karınla evde kahve içip maçları TV’den seyredeceğine tribüne git” diye yazmış, Çakar da o zamanlarda Star’da olan ‘Telegol’ programında; “Benim karımı ya da çocuklarımı bir daha tartışmalara dahil ederse Erman Toroğlu’nun dilini keserim” demişti. Aradan zaman geçti. Ta ki Erman Hoca ‘Maraton’dan ayrılıp Ahmet Çakar’la ‘Telegol’de biraraya gelene kadar. Sonra olaylar hızla ilerliyor.

Çileden çıkaran sözler

19 Temmuz 2010, ‘Telegol’ programında ikilinin konuşması sırasında ‘Edepsiz’ kelimesi kullanılması üzerine ortam geriliyor.

17 Ağustos 2010, bir lig maçındaki ‘pozisyonu’ iki yorumcu uygulamalı değerlendiriyor ve pozisyonun ne olduğu hakkında zıt fikirler savunuyor. Toroğlu’nun, “Zaten babasından dolayı hakem olmuştur” sözleri ortalığı geriyor; Çakar, “Bana Avrupa’da final maçlarını babam hakem diye vermediler” diyerek yönettiği maçlardan örnekler veriyor. Reha Muhtar’ın ‘Son Kale’ programında yaşanıyor bunlar.

11 Ekim 2010’da Toroğlu’nun ‘Telegol’de Ahmet Çakar’a, “Sakin ol yavrucuğum” demesi ortalığı germişti.
22 Mart 2011’de Çakar’ın o zamanın MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu’yla ilgili konuşurken Toroğlu’na ‘ruh eşi’ demesi ortalığı karıştırmıştı.

10 Nisan’da Ahmet Çakar; “Ben Erman Toroğlu’nu hiç sevmiyorum” diyerek yeni bir tartışmayı başlattı. İki gün sonra da ‘Son Kale’de Toroğlu’nun, Eskişehir’in bilerek Fenerbahçe’ye yenildiğini ima etmesiyle başlayan polemikte Reha Muhtar’ın, cevap hakkı isteyen ve Bülent Uygun’a soru sorma girişiminde bulunan Erman Toroğlu’yla Ahmet Çakar’ı engellemesi üzerine tartışma çıktı. İkili, Bülent Uygun’un “Bana istediklerini sorabilirler” demesi üzerine “Artık bir şey konuşmayacağız” karşılığını verdi. Reha Muhtar da sinirlenerek “Bu programı ben yönetiyorum. Ve burada da bitiriyorum” diyerek yayını kesti. Zaten sonra da ‘Son Kale’ programı tarihe karıştı.

Twitter bile kullanıldı
Tüm bu süreçte; Toroğlu ve Çakar program sonrası yazdıklarıyla köşe yazılarında bu konuları tartışmaya devam etti. Bu tartışmalarda son perde Twitter üzerinden yapılan karşılıklı yazışmalar oldu. 24 Ağustos 2011’de Çakar ilk defa Twitter’a girerek ‘Son Kale’ programından ayrılma sebeplerini açıkladı, Toroğlu’na da ilk sataşmasını yaptı.
Son olarak ‘Ve Gol’de Çakar, Toroğlu için “Şeytan görsün yüzünü” dedi...

Tam 10 yıllık bir hikaye. Televizyon dizisi gibi. DVD’leri çıkacak kıvama gelmişler. Bir daha bir araya gelirler mi? Eğer şartlar müsaitse neden olmasın!

Not: Dökümler Ajanspress’ ten alınmıştır).

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET