Medya
17 Ara 2021 09:19 Son Güncelleme: 17 Ara 2021 09:26

Karar yazarından iki gelişmeye dair çarpıcı yorum! ‘Kesinlikle seçim ilanıdır…’

Karar yazarı İbrahim Kahveci, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını ve asgari ücretteki zammı değerlendirirken çarpıcı bir iddiada bulundu.

Türk lirasının değer kaybıyla birlikte hayat pahalılığının her geçen gün kendisini daha da hissettirdiği Türkiye'de dün, iki önemli karar alındı. Bunların ilki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dün 100 baz puan faiz indirimine gitmesi. Diğeriyse, asgari ücretin asgari geçim indirimi dahil 4250 TL'ye yükseltilmesi.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, gelişmeleri 'Seçim ilan edildi...  ' başlıklı yazısında yorumladı.  "Bu iki karar kesinlikle seçimin ilanıdır. En geç bu yaz aylarına doğru seçim olur" diyen Kahveci, bu görüşünün gerekçesini şöyle açıkladı: "Çünkü bu çarpık denge sürmez. Bugün halı altına süpürülen sorunlar bizi yaz geçmeden boğacaktır."

Yazısının ilerleyen bölümlerinde bu ekonomik dengenin sürdürülemez bir noktada olduğunu ifade eden Karar yazarı, "Kısa süre içinde kur&enflasyon sarmalı verilenleri geri alacaktır. O nedenle yönetim elini hızlı tutmak zorunda. Halkı kısa bir yalancı baharla kandırdık yoksa kara kış geliyor" diye yazdı.

Ardından ise şunları kaydetti:

'İKTİDAR AÇISINDAN SON ÇIKIŞ KAPISI'

"Tıpkı Haziran 2018 seçimlerinden sonra yaşanan kara kış gibi. Hatta bu kış daha sert ve daha bunaltıcı. O nedenle iktidar açısından son çıkış kapısı... Başka kapı yok. Dün Merkez Bankası nasıl ki finansal istikrara kapıyı kapattı. Artık Arjantin yolunda hızla ilerler ve kader seçimini yaparız.

'KİMSE TERCİHLERİNDEN DOLAYI AĞLAMASIN'

Çünkü önümüzde bizi Venezuela olmak bekliyor. Orada kuyruklar yok... Çünkü kuyruğa girecek ürün yok. Seçim hepimizin. Kimse tercihlerinden dolayı ağlamasın. Şimdiden hesaba başlayın derin... Geçmişin ve geleceğin muhasebesine."

Yazının tamamı için tıklayın!