Gündem
01 Mar 2012 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

KARAALİOĞLU'NDAN 2 GAZETECİYE 28 ŞUBAT ÖVGÜSÜ!

Star Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, 28 Şubat döneminin gazetecileri Okay Gönensin ve Ali Bayramoğlu için neler söyledi?

Programın moderatörü Ali Bayramoğlu 28 Şubat döneminde basının askerin belirlediği yönde hareket etmeye başladığını ifade etti. Askerin dozu yükselttiği dönemde 2 Mayıs’ta basına bir brifing verildiğini açıklayan Bayramoğlu; "Çetin Doğan korgeneraldi ve onun multimedya eşliğinde sunduğu yeşil sermaye, eğitim, okullar ve Türkiye’nin elden gidişi buna karşı direnilmediği takdirde askerin doğrudan silah kullanma yetkisinin olduğunu hatırlatan korkunç bir brifingti. Bunun üzerine "Basının kara günü" diye bir yazı yazdım ve o yazı çok tepki çekmişti." şeklinde konuştu.

BU TAVIRLAR BUGÜN İÇİN UMUTTUR
Ali Bayramoğlu’nun ardından söz alan Mustafa Karaalioğlu da bu yazıları yayınlamanın çok önemli olduğunu vurgulayarak; "Bu yazıları yayınlamak gazeteci sorumluluğudur. Topluma karşı sorumluluktur ve görevinin zor zamanda yapılmasına örnek olacak vesikalardır. sizin o dönemler gösterdiğiniz tavır hakikaten bir avuç kişinin gösterdiği tavırdır. Bu tavırlar bugün için hem örnektir hem de umuttur. Türkiye’nin en karanlık döneminde bile bir ışık yakmaktır." diyerek meslektaşlarının yaptıklarını övdü.