Medya
29 Kas 2021 08:09 Son Güncelleme: 29 Kas 2021 08:50

Kalp krizi geçirmişti! Magazin dünyasının sevilen ismi hayatını kaybetti

Magazin gazeteciliğinin sevilen ismi, dün akşam Hatay'da hayata veda etti.

Yıllarını magazin gazeteciliğine veren ve 2 gün önce Hatay'da kalp krizi geçiren Engin Güneş'ten acı haber geldi. Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan 62 yaşındaki Engin Güneş, yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Geçirdiği kalp krizi sonrası uyutulan Güneş'in, dün uyandırıldığı ve kendine geldiği ifade edilmişti. Magazin gazeteciliğine 38 yılını veren Güneş, çeşitli gazete, televizyon ve dergide çalışmıştı.

GÜNEŞ, 4 AY ÖNCE GAZETECİ ARKADAŞININ EVİNDE ÖLÜ BULMUŞTU

Magazin gazeteciliğinde birçok özel habere imza atan Engin Güneş, geçtiğimiz Temmuz ayında, yakın gazeteci arkadaşı Cemil Akçaboğaz'ı Samatya'da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi ettirmişti. Güneş, arkadaşı Akçaboğaz'ı hastaneden çıktıktan sonra ağustos ayının başında evinde ölü olarak bulmuştu.

MAGAZİN GAZETECİLERİ DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Magazin Gazetecileri Derneği'nden, Güneş'İn vefatıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“İki gün önce gittiği Hatay’da kalp krizi geçiren, tedavisi Hatay Özel Defne Hastanesi’nde devam eden magazin gazeteciliğinin deneyimli ismi Engin Güneş’i kaybettik…

Magazin camiası Engin Güneş’in ani vefat haberiyle sarsıldı. Üç gün önce gazeteci arkadaşımız Derya Yolyapan ile birlikte Hatay’a giden gazeteci arkadaşımız Engin Güneş, Cuma günü sabah 06.30’da aniden fenalaştı. Derya Yolyapan tarafından Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Engin Güneş’e ilk müdahale burada yapıldı.

Korona yoğunluğu nedeniyle sevk edildiği Hatay Özel Defne Hastanesi’nde Anjiyo yapılan Güneş’in tıkalı olan 3 damarına müdahale edildi. Ancak, anjiyo sonrası durumu normale dönse de doktorlar ByPass yapılması yönünde karar aldılar. Cumartesi akşamını da sıkıntılı geçiren Güneş’in tedavisine devam edilirken bu akşam saatlerinde acı haber yakınlarına bildirildi. Güneş 20.00 sıralarında hayatını kaybetti.

İki gün önce 26 Kasım’da doğum günü olan, 1959 doğumlu olan Engin Güneş, 1983 yılından bu yana magazin gazetecisi olarak görev yapıyordu. 92 yılından sonra Televizyon sektörüne geçen Engin Güneş, muhabir, editor ve yönetici olarak bir çok magazin programında çalıştı.

Engin Güneş’in cenazesi yarın Hatay’dan İstanbul’a getirilecek. Merhumun cenazesinin Salı günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Vefatıyla magazin dünyasından büyük bir üzüntüye neden olan, gerçek bir magazin emekçisi olan, meslektaşımız, arkadaşımız Engin Güneş’e Allah’tan rahmet, ailesine ve medya dünyasına başsağlığı diliyoruz.”