Medya
14 Mayıs 2012 23:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

KADIKÖY'DE ERGENEKON OPERASYONU; FENERBAHÇE CUMHURİYETİ CEMAAT'E KARŞI!

Habertürk yazarı Serdar Turgut, Ergenekon'un Fenerbahçe'yi Gülen Cemaati'ne karşı kullanmak için harekete geçtiğini yazdı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçı sonrası Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda yaşanan olaylara her kesimden ayrı bir tepki geldi. Galatasaray’ın şampiyonluğu sonrası Kadıköy’ü savaş alanına çeviren taraftarı hakkında Habertürk yazarı Serdar Turgut da yorum yaptı.. Gülen Cemaati aleyhine ele geçen her fırsatın değerlendirildiğini söyleyen Serdar Turgut, Ergenekon denilen tehlikeli örgütlenmenin, ülkeyi karışıklığa itmek için Fenerbahçe’yi seçtiğini yazdı..

İşte Turgut’un o yazısı

ERGENEKON FENER’İ ELE GEÇİRDİ
Maç sonrasında Kadıköy’de yapılan iç savaş provası, Ergenekon denilen tehlikeli örgütlenmenin, ülkeyi karışıklığa itmek için ve Gülen Cemaati aleyhine eline geçen her fırsatı değerlendireceğini göstermektedir. Örgütün asker içindeki ve medyadaki ayağı pasifize edildiğinden beri örgüt karışıklık çıkaracağı ve toplumun bazı kesimlerini Gülen Cemaati’ne karşı harekete geçireceği fırsatları kolluyordu. Sendikaları da gözlerine kestirdiler ve bazı sendikal eylemlerde işçileri polise karşı provoke ettiler. Ama örgütün asıl önem verdiği alan, spor ve özellikle Fenerbahçe’ydi. Duyguların her zaman yoğun ve ateşli olduğu futbolda bir de Fenerbahçe söz konusu olduğunda daha da ateşlenen duyguların manipüle edilmeye elverişli olduğu görüldü ve bunun üzerine bir senaryo işleme kondu.

İDDİAM KESİNLİK KAZANDI
Bugünkü iddiamın temeli açık istihbarattan gelmektedir. Yani ben bir yıldan uzun bir süreden beri futbol camiasındaki gelişmeleri, verilen demeçleri, çıkan tartışmaları hep bu gözle okudum. Sonunda maç sonrasında çıkarılan iç savaş benzeri karışıklığı görünce bakmasını bilen herkese açık olan açık istihbarattan iddiam kesinlik kazandı.

FENER’İ CEMAATE KARŞI KULLANMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
O gece Kadıköy’de yaşananlar sıradan kızgın Fenerbahçelinin çıkarabileceği türden olaylar değildi. Bunlar profesyonel militanın yapacağı türden şeylerdi. Hele benzin istasyonunu havaya uçurma girişimini gördükten sonra bu fikrim daha da netleşti. Ergenekon örgütü bir süredir Fenerbahçe camiasında oluşturulmaya başlanan Gülen karşıtı hisleri bir fırsat olarak değerlendirmiş ve bunu Fenerbahçe’yi Gülen hareketine karşı harekete geçirmek için kullanabileceğini görmüş ve güçlü bir şekilde harekete geçmiştir.

ŞİKE DAVASI:
Aziz Yıldırımın Fethullah Gülen’e yakın olan savcı ve polisler tarafından tutuklandığını ve şike davasının da Fenerbahçe’yi ele geçirmek için Gülen Cemaati tarafından bir fırsat olarak kullanılacağını düşünen bir grup insan Fenerbahçe içinde vardır. Bu insanlar şike davasının ilk duruşmasında mahkeme önüne gelerek üzerinde "Cemaat Fener’le başa çıkamaz" ve "Cemaat Meclis’te Fenerbahçe hapiste" yazılı pankartlar açmışlardı.

GÜLEN’İN AVUÇTA SIKILDIĞI POSTER:
Daha sonra aynı insanlar, Fenerbahçe forması giymiş bir işçinin elinde tuttuğu Fethullah Gülen’i sıktığı posteri, takımın resmi sitesine de koydular. Bu resim bir süre sitede kaldı ama sonra Nihat Özdemircemaatin gazetesi Today’s Zaman Gazetesi’ne bir demeç vererek "Bazı marjinal grupların hareketleri bizi bağlamaz" dedi ve o resmi siteden kaldırttı.

ERGENEKON SEMPATİZANLARI
Ama o marjinal denilen grupların kimlerden oluştuğu bir türlü anlaşılamadı.
Ve onların neden sürekli Gülen Cemaati’ne karşı tavırlar sergiledikleri de ortaya çıkarılamadı. Bunların gerçek Fenerbahçeli olup olmadıkları bile meçhul kaldı. Onların Fenerbahçeli taraftar görünümündeki Ergenekon sempatizanları olabilecekleri kuşkusu hep kaldı.

BU TENCERENİN TAŞACAĞI BELLİYDİ
Yani anlayacağınız Fenerbahçe kulübü askerlere hep yakın olmuş başkanlarının hapiste olması nedeniyle Ergenekon bağlantılı olması ihtimalleri hayli yüksek olan kişilerin elinde oyuncak olmuş, fokur fokur kaynıyordu bir süredir. Bu kaynayan tencerenin bir süre sonra taşacağı belliydi; nitekim bu da oldu final maçı sonrasında.

MECBUREN DEMEÇ
Tabii bütün bunların yanı sıra Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın 23 Temmuz 2011 ’de yaptığı açıklama da katiyen göz ardı edilmemeli. Şunu diyordu Yüksek Divan Kurulu Başkanı: "Hiçbir tarikat, İslam örgütü zemininde bir yapılanma bu kulübün içinde yapamaz." İnsanların aklına, bu açıklamayı duyar duymaz şike davası sürerken otomatik olarak Gülen Cemaati geldi ve "Cemaat Fenerbahçe içinde çalışıyor olmalı ki divan başkanı bu şekilde bir demeç vermeye kendini mecbur hissetti" diye düşünmeye başladılar.

ERGENEKON OPERASYONU KOKUSU
Şunu unutmayın, olduğu söylenen hiçbir şeyin gerçekte olup olmadığının fazla önemi yoktu, ama oluyormuş algısı güçlü bir şekilde yaratıldı. Bu algı oluşturulması süreci tipik bir Ergenekon operasyonu kokusu veriyordu.
Oluşturulan bütün algılar sonucunda Fenerbahçe camiasında Gülen Cemaati’ne ve polise karşı bir tepki oluştu. Pazar gecesi o tepki harekete geçirildi. Az sayıda provokatör insanları polisle çatıştırdı. Kadıköy’de birErgenekon operasyonuna şahit olundu. Ben o gece atılan kin tohumlarının etkisinin yıllarca süreceğini düşünüyorum. Fenerbahçe yönetimi cemaat ile karşıtlık ve çatışma görünümüne yol açan gelişmeleri ve kişileri kontrol altına almazsaErgenekon daha uzun süre futbol camiasında kendine elverişli bir operasyon yapma zemini bulacaktır.
Umarım sağduyulu Fenerbahçe taraftarı ve de yönetimi bu üzerlerine oynanmaya çalışılan tezgâhı bozarlar.