Medya
10 Nis 2011 09:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

İŞTE ŞİMDİ 'MUHTEŞEM' OLDU! MUHTEŞEM YÜZYIL'A ALKIŞ VE MİNİK BİR ELEŞTİRİ!

Bunu görmek için dizinin ilk bölümündeki Halit Ergenç ile son bölümündekini internette arka arkaya izlemenizi öneririm. Ben öyle yaptım.

İşte şimdi ’Muhteşem’

Birkaç hafta önce yazmıştım, "Halit Ergenç, Binbir Gece’deki gibi oynuyor. Kanuni’nin ihtişamını yansıtmakta başarılı olamıyor. Acaba bu karakteri Okan Yalabık mı oynasaydı?" diye...

Ama son bölümde gördüm ki, Ergenç, rolünün içine girivermiş. Kanuni elbisesi artık üzerinde potluk yapmıyor. Bakışları kararlı, omuzları dik, ifadesi mağrur... Yani tam ’Muhteşem Süleyman’ tanımlamasına uygun. Özellikle Mahidevran ve Hürrem’in aşırı ilgisini reddettiği o sahnelerde tam bir ’Hünkar’ tavrı içindeydi. Ergenç hem sesini, hem bakışlarını hem de vücut dilini dizi başladığından beri belki de ilk kez ’tam olması gerektiği gibi’ kullandı. Bunu görmek için dizinin ilk bölümündeki Halit Ergenç ile son bölümündekini internette arka arkaya izlemenizi öneririm. Ben öyle yaptım.

Bu olumlu değişim, tabii ki benim iki satır yazımla olmadı. Belli ki, benzer eleştiriler başkalarından da gelmiş. Ve daha da önemlisi; Halit Ergenç, söylenenlere kulak tıkamamış, küsmemiş.

Tam tersine değer vermiş, ciddiye almış ve bunları mükemmele ulaşmanın birer basamağı olarak kullanmış. Tebrikler...
Bu arada Okan Yalabık da önemli bir güçlüğün üstesinden başarıyla geldi. Parga’daki ikiz kardeşini oynarken bambaşka bir ruha büründü. Ama keşke yüzündeki beni ve yara izini de makyajla kapatabilselerdi.

Yüksel AYTUĞ / SABAH