Medya
18 Ara 2012 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

İSMET BERKAN ESKİ RAKİBİNİ YAZDI; "TARAF'I DOĞRU TARAFA KOYMAK"

"Gazeteler birkaç kişi işten ayrıldı diye ölmezler, bitmezler. O kişiler ne kadar önemli olurlarsa olsunlar."

Hürriyet yazarı İsmet Berkan, "Taraf’ı doğru tarafa koyabilmek..." başlıklı yazısında Taraf Gazetesi'ndeki depremi irdeledi ve bakın nasıl sonuçlar çıkardı :

İşte Berkan'ın yazısından bir bölüm : 

ÖNCE şunu söylememe izin verin: Gazeteler birkaç kişi işten ayrıldı diye ölmezler, bitmezler. O kişiler ne kadar önemli olurlarsa olsunlar.

Taraf gazetesinde hala onlarca meslektaşımız çalışıyor, her gün iyi bir gazete yapmaya uğraşıyor. Bu gazete hakkında yazarken ‘Öldü, bitti, sona erdi’ demek, o meslektaşlarımıza haksızlık.

* * *
Taraf çıkmaya başladığında ben Radikal gazetesinin genel yayın yönetmeniydim ve bu gazete doğrudan benim gazetemin hedef kitlesine hitab eden, bizden çok sayıda okuyucu, eleman ve yazar kopartan bir gazeteydi. Yani, Taraf doğrudan benim rakibimdi.

Benim kendimce bir gazetecilik anlayışım var. Bu anlayışın hiçbir yerinde ‘misyon gazeteciliği’ yok. Misyon ne olursa, ne kadar haklı olursa olsun, kendimi bir misyonun parçası görmem, görürsem mesleğime ihanet edeceğimi düşünürüm.

Ama öte yandan gazeteci olarak içinde nefes aldığımız alanlar var, o alanlarda ‘misyoner’ gibi davranmasam da, o alanlara özel önem veririm. Bunlar basitçe, demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü gibi alanlar.
Sık sık şu soruya muhatap oldum: Taraf’ın yayınladığı belgeler ve bilgiler sana gelse yayınlar mıydın?
Ben de hep aynı cevabı verdim: Bizim Radikal’de uyguladığımız kontrol mekanizmalarından geçerse yayınlardım, geçemezse geçene kadar yayınlamazdım.

İsmet Berkan'ın yazısının tamamı için tıklayın