Medya
06 Mayıs 2014 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

İnönü Üniversitesi 7. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı!

İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu'nca düzenlenen festivalin açılış töreni, Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri salonunda 5 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu'nca düzenlenen festivalin açılış töreni, Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri salonunda 5 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi.
 
Festival İdare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selma Karatepe konuşmasında, 7.si düzenlenen festivalin ileriye taşınması gerektiğine vurgu yaptı. Karatepe'nin konuşmasının ardından, yaşam boyu onur ödülüne layık görülen fakat yoğun ve tempolu çalışma programından dolayı törene katılamayan oyuncu Şerif Sezer'in yerine ödülü Festival Danışmanı Fırat Sayıcı'ya teslim edildi.
 
Festivalin açılışı Turan Sağer şefliğindeki oda orkestrasının caz konseriyle yapıldı. Mükemmel performanslarıyla dinleyenleri büyüleyen konserin ardından açılış filmleriyle programa devam edildi. Açılış filmleri olarak yönetmenliğini Onur Yağız'ın üstlendiği ''Patika'' adlı kurmaca ve yönetmenliğini Can Evrenol'un yaptığı sıradışı bir kurmaca olan ''Baskın'' filmleri gösterildi.
 
Festivalin jürisini ; yönetmen - akademisyen Ertuğrul Karslıoğlu, akademisyen Yrd.Doç.Dr Sühendan Kumcu, akademisyen Prof. Dr. Aytekin Can, yönetmen Biray Dalkıran, sinema yazarı Banu Bozdemir, oyuncu Sevinç Erbulak, ve oyuncu Ufuk Bayraktar gibi isimler oluşturuyor. İnönü Üniversitesi 7. Uluslararası Kısa Film Festivali'ne bu yıl 200'ün üzerinde başvuru yapıldı. Deneysel, kurmaca ve belgesel kategorilerinde yarışan filmlerden 30'u yarışmaya katılmaya değer görüldü. Her sene coşkuyla karşılanan İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali; workshoplar, atölyeler ve söyleşilerle dört gün boyunca takipçilerini bekliyor.
 
Ayrıntılı bilgi için;
http://festival.inonu.edu.tr/
https://www.facebook.com/inonukisafilm