Medya
15 Nis 2011 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

"İNANCIMIZ TÜRK BASINININ SATILIK OLMADIĞI YÖNÜNDE!"

Akşam yazarı Burhan Ayeri, yerli malı GSM şirketi yerine yabancı ortaklı şirketleri destekleyen yazarlara çaktı!

Yerli malı, Türk'ün malı

Kemal Derviş'in çizdiği planla başlayan ve onun ürünü TMSF ile devam ettirilen 'İçimizi boşaltma operasyonu' hız kesmedi. Son günlerde, Fin destekli İsveç-Rus ittifakının 'Alttan oyma çabalarını' izliyoruz. Derviş sayesinde Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Moldova'daki 'Türk hakimiyeti' sonlandı. Fransızların ünlü sözü 'Yavaş yavaş, hızlı git'i hatırlatan uygulamada, hedef büyüttüler.

Hesaplar, Turkcell'i yutmak üstüne döndü. Bu konuda bir başka ülkenin Türkiye pazarındaki GSM şirketi de, avuçlarını ovuşturup yakından takip ediyor. Yasa tanımazlık, üçkağıt, toplu rüşvet ve adam ayarlamak bu takım için meşru. Yetiştiğimiz semtte bir uyuşturucu satıcısı-Aynı zamanda kullanıcı- vardı. Kod adını dönemin Beykoz futbol takımının ünlü oyuncusu Şirzat'tan almıştı. Öldü gitti, şu sözlerini hala hatırlarız:

'Helal, haram ver Allah,
Şirzat kulun yer Allah'.

...
Ülkemizin kalan tek 'Milli GSM Operatörü' sadece yabancı çıkar gruplarının kuşatmasında değil. İçimizi acıtan, birtakım önemli gazete yazarlarının tavrı. İsveç'e davet edilince, gidiyorlar. Bir başka grup Moskova'ya götürülüyor. Amaç ortada; 'Lobi oluşturmak'. Yemek içmek, gezmek eğlenmek onlarda kalsın. Merak ettiğimiz, 'Diş kirası' olup olmadığı. Bunlarda çıt yok. Ne zaman gerçekleri kaleme alıp, doğruları dillendirecekler. İsimlerini biz biliyoruz. Sade vatandaşın haberi yok. İnancımız, Türk Basını'nda kimsenin satılık olmadığı şeklinde. Çok şükür ki, Turkcell gibi yerli malı 'Uluslararası başarı belgeli' kuruluşu savunan yetkililer hala var. Onlar aslan gibi direniyorlar.

Burhan AYERİ / AKŞAM