Medya
06 Mar 2013 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

"İMRALI NOTLARININ SIZDIRILMASI GAZETECİLİKTİR" DİYENLERE GIPTA EDİYORUM!

Radikal yazarı Akif Beki, İmralı görüşme tutanaklarının sabotaj amacıyla sızdırıldığını belirterek Öcalan konusunda çöken 3 tezini açıkladı.

Akif Beki, İmralı görüşme tutanaklarının, Milliyet tarafından editoryal değişikliğik yapılarak bazı isimlerin ayıklandığını, bazı isimlerin ise sansasyon için orada tutulduğunu öne sürdü. Yapılanın tutanakları asıl anlamından kopararak, anlamlarının kaydırılmak olduğunu iddia etti.

İşte Beki’nin yazısındaki o bölüm..

Milliyet, yayımlamadan önce notlar üstünde bir ön ayıklama yapmış, işine gelmeyen bazı isimleri ve detayları kapatmış. Bazılarını ise sansasyon amacıyla metinde tutmuş. Ki bu yaklaşım, yapılanı daha da sorunlu hale getiriyor.

Meğer notlardaki ipe sapa gelmez absürdlükler, bütünüyle Öcalan’ın zihin savrukluğundan kaynaklanmıyormuş. Gazete, böyle algılanmasına yarayacak bir seçki toplayıp sunmuş bize.

BDP mahreçli fısıltılardan anlıyoruz ki notlar kesilip kısaltılmış. Kısaltılırken de değişikliğe uğratılmış. Sözler, asıl bağlamından koparılmış, anlamları kaydırılmış.

"İmralı notlarının sızdırılması sabotaj değil gazeteciliktir" diyenlere gıpta ediyorum. Öcalan’dan daha konforlu bir zihin dünyasında yaşıyorlar. Bizzat BDP ileri gelenleri yanlış ve ahlaksız buluyor.

MHP üstünde tepiniyor. CHP, verilen malzemenin keyfini çıkarıyor.

Dünkü grup konuşmalarını duydunuz. Ortalık Kel Ali’nin bağına dönmüş. Hâlâ sabotaj denilemeyeceğini, barışa hizmet için yapıldığını falan söylüyorlar.

Sorumlu ve başarılı bir gazetecilikmiş. Sonuçlarını umursayan kim?

Gazetecilikleri bir yana, bir dediklerinden bir daha şaşmamak konusunda başarılılar. Günün Bay Deki’liği ilk kez anonim bir fenomene gidiyor, uğurlar getirsin.

Akif Beki / Radikal

Akif Beki’nin yazısının tamamını okumak için tıklayın!..