Medya
09 Kas 2013 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

İKTİDAR MEDYASI ARINÇ'A DARBECİ DERSE ŞAŞIRMAYIN!

Bülent Arınç'ın gündemi sallayan çıkışını yazan Ergun Babahan "Arınç da darbeci ilan edilir şimdi!" dedi.

Bülent Arınç'ın Başbakan Erdoğan'a sert çıktığı açıklamanın yankıları köşe yazılarında sürüyor. T24 yazarı Ergun Babahan Arınç'ın isyanını yorumladığı yazısında "Bülent Arınç bir Bekir Bozdağ değil" dedi.

İKTİDAR MEDYASI ARINÇ'A DARBECİ DERSE ŞAŞIRMAYIN

Arınç'ın çıkışının bir "kırılma noktası" olduğunu vurgulayan Ergun Babahan "Yakında iktidara yakın kalemlerden Bülent Arınç’ın da darbecilerle temas ettiğine ilişkin yorumlar okursanız şaşırmayın." dedi.

İşte Babahan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Erdoğan’ın son dönem tavrının AK Parti’nin gerçek muhafazakar-demokrat kesimini rahatsız ettiği ortada. Giderek tek adamlığa dönüşen, yalakaları ön plana çıkaran sistem öfke yaratıyor. Sadece Başbakan Erdoğan’ın doğru-yanlış her dediğine alkış tutarak koltuk kapanlar, yıllardır bu mücadelenin içinde olan demokrat kanalda infiale yol açıyor.

Arınç, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, yıllar önce merhum Necmettin Erbakan’a, yerine Recep Tayyip Erdoğan gelsin diye bayrak açmamıştı.

Onlar, sadece daha demokratik bir Türkiye peşinde değildi, daha demokratik bir parti işleyişi arzu ediyorlardı. AK Parti’nin kuruluş aşamasında bunu başardılar da. AK Parti’de Erdoğan liderdi ama Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener gibi isimler özgül ağırlıklarıyla siyaseti belirleme gücüne sahipti.

Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi, Şener’in tasfiyesi dengeleri değiştirdi. Üst üste gelen 3’üncü seçim zaferi, güç sarhoşluğu yarattı, parti ve hükümet tek kişinin kaprislerine göre yönetilir oldu.

Arınç, öğrenci evlerine müdahaleye karşı çıktı çünkü bir hukukçu olarak bunun anayasa ve hukukun temel ilkelerine ters düştüğünü biliyordu, bir siyasetçi olarak ise bu uygulamanın 28 Şubat’ın baskıcı düzenlemelerinden farkı olmadığını görüyordu.

Bülent Arınç bir Bekir Bozdağ değildi…

Sonunda tavrını ortaya koydu.

Gazetecilere yerli-yabancı demeden, olur olmaz her ortamda fırça atan, bakan tokatlama, fırçalama hikayeleri ayukka çıkıp yalanlanmayan, grubunu el indirip-kaldırma makinesi olarak gören ve partisi içinde eleştirel hiçbir çıkışa katlanamayan Erdoğan’ın bu resti sindirmesi kolay değil.

Sindirmesinin tek yolu, yerel seçimlerde bir çatlak görüntüsü çıkmamak olabilir.

Ama, bir kırılma noktasına gelindiği kesin.

Arınç’ın hükümetten ayrılması AK Parti’de bir çöküş süreci başlatır diye sevinenler yanılır. Erdoğan, hem teşkilatta, hem seçmen nezdinde tek adam. Şu anda Erdoğan’dan başka kimsenin ayrılması AK Parti’yi zayıflatmaz.

Ama herşey böyle başlar.

Erdoğan’a doğruları söyleyecek kimse kalmaz, parti giderek gerçeklerden kopar.

Medyadaki kalemşörler şimdi Bülent Bey’i yaylım ateşine tutar herhalde. Yakında iktidara yakın kalemlerden Bülent Arınç’ın da darbecilerle temas ettiğine ilişkin yorumlar okursanız şaşırmayın.

Tek adamlığın sonu, etrafın herşeye evet diyen dalkavuklarla dolu olmasıdır. Dalkavuklar bazen rakı masasında olur, bazen de cami avlusunda.