Medya
11 Mar 2011 17:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

İKLİM BAYRAKTAR OLAYI DİZİ OLABİLİR!

Hangi yazar, olay kadın İklim Bayraktar ve öyküsünün harika bir TV projesi olabileceğini yazdı?

İKLİM BAYRAKTAR OLAYI DİZİ OLABİLİR

Hemen sulandırmaya çalıştığımı düşünmeyin. İzliyoruz ve okuyoruz. Benim aldığım notlardan bile şu anda senaryonun bir bölümü yazılabilir. Yani ‘Teke Tek’te yapılan uzun konuşmadan yola çıkarak...

Sonrasında yine televizyonda onun adına yapılan konuşmalar ve gazetelerde çıkan ve çıkacak olanlar. Anlatılanlar hayata dair. Eğrisiyle, doğrusuyla anlatılıyor işte. Senaryo kendisini gösteriyor zaten. Tabii bir soru işareti var; olayları nasıl vereceksiniz? Hangi pencereden bakacaksınız? Burada senarist ne kadar ‘objektif’ olabilecek? Çünkü olayların bir ucu ileride gerçekten demokrasi tarihimizin bir dilimine de tanıklık yapacak. Bunu hangi kanal yayınlar? Kanalına göre değişir. “Aman dedikodu olayında kalalım, hem izleyici de bunu daha çok ister politika ucundan azıcık olsun” denirse, “Çamur atalım izi kalsın” denirse, o zaman ben “Çok tehlikeli bir ipucu vermişim” derim.

Özellikle Hollywood sinemasının balıklama atladığı konulardan biridi. ‘Siyasi komplolar’ konusunda uzman bir sinema. O kadar çok örneği var ki, en sulusundan ayakları yere basana geniş bir yelpaze. Senaristler bu örneklere bakarak yapabilirler kurguyu. Kısaca bir senarist, bir yapımcı ve bir oyuncu için önemli bir dizi olabilir.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET