Medya
02 Kas 2013 14:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

İKİ USTA GAZETECİNİN MARMARAY İLE İMTİHANI!

Milliyet yazarı Melih Aşık ile gazeteci Garbis Özatay, Marmaray yolculuğunda neler yaşadı!

Marmaray’ın keşfi

Marmaray’ı keşfe çıktık dün...
Kadıköy'den Kartal metrosuna girerken gazeteci dostumuz Garbis Özatay’la karşılaşınca yolculuğu birlikte yaptık.

Kadıköy’den Kartal metrosuna iki uzun yürüyen merdivenle iniliyor. Peronda kesif bir tuvalet kokusu vardı. Garbis bu kokunun hiç gitmediğini, uzmanların bu kokuyu havalandırmanın olmayışına bağladığını anlattı.

Kartal metrosundan Ayrılık Çeşme’de inip yürüyen merdivenle yukarı çıktık. Araçla 2 dakikada alınacak yol tam 10 dakika sürdü.

Beş dakika Marmaray’ı bekledik. Tren hareket ettikten 12 dakika sonra Yenikapı’ya vardı. Varışta yanlış kapı açıldı, eğer insanlar kapılara dayanmış olsa sırtüstü yuvarlanırdı. Başka aksaklık olmadı. İniş çıkışları da hesaplayınca yolculuk Kadıköy’den itibaren 35 dakika tuttu.

Yenikapı’da inip Beyoğlu’na gidecek olanların yolun karşısına geçmesi için bir yeraltı geçidine ihtiyaç var. Onu yapmak akıl edilmemiş. O yüzden epey yürümek zorunda kaldık.

Bu arada Aksaray'da müthiş bir kaos yaşanıyordu. Çünkü hem feribot hem Marmaray yolcuları Yenikapı’ya boşaldığından insanlar bir vasıtaya ulaşmak için adeta birbirini çiğniyordu. Diğer yandan istasyonlara araçlarıyla gelenlerin imkânı yok denecek kadar azdı. Hatta yoktu.
Marmaray’ın daha çok işi var...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN