Medya
15 Mayıs 2010 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

İCRA MEVKİİNDE OTURAN BİR BAKANIN AĞZINA NE DE YAKIŞIYOR!

Ünlü sinema yorumcusu Atilla Dorsay Sabah gazetesindeki köşesinde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı neden sert bir şekilde eleştirdi?

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Sabah gazetesindeki köşesinde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın Emek Sineması’nın kapanmasını destekleyen sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Dorsay, "Ne yapalım, arabesk mi dinleyelim?" başlıklı yazısında, "madem hayat Bakan’ın dediği gibi katı ve acımasız, Ohran Baba dinleyip "Batsın bu dünya" diyelim" dedi.

İşte Dorsay’ın o yazısı:

Sevgili Kültür ve Turizm Bakanımız yakında sular altında kalacak olan Hasankeyf konusunda şöyle buyurmuş: "Ben de Hasankeyf’in yok olmasını istemiyorum. Tıpkı Emek Sineması gibi. Ama hayat başka bir katılık ve acımasızlıkta. Ne yapalım?"

Buyurun burdan yakın. Demek ki ne imiş? Hayat katı ve acımasız imiş. Öyleyse hep birlikte Orhan Baba dinleyip "Batsın bu dünya" diyelim.

İcra mevkiinde oturan bir bakanın ağzına ne de yakışıyor! Oysa, sevgili bakanımız, işte biz sizin tam da bu durumda konuşmanızı ve bir şeyler yapmanızı bekliyoruz.

’Hayatın acı olduğunu’ biz de biliyoruz. Ama yine de sizin örneğin Hasankeyf veya Allinoi’yi kurtarmanızı, Alkazar veya Emek gibi salonların yıkılıp gitmesini engellemenizi, AKM’ye hayat öpücüğü vermenizi veya kültür hayatımızın çeşitli sorunlarını, görece olarak dar bir bütçeye rağmen çözümlemenizi bekliyoruz.

Başka ne yapalım? Hep birlikte oturup Arabesk dinleyecek halimiz yok!