Politika
26 Mar 2024 08:27 Son Güncelleme: 26 Mar 2024 08:28

İBB adayı Murat Kurum'dan YRP’li seçmene çağrı! 'Bu eziyeti en iyi onlar bilir…'

İBB Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında Yeniden Refah Partisi (YRP) seçmenine seslendi.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Kritik seçimlerde sonucun en çok merak edildiği kentlerin başında İstanbul geliyor.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, iktidara yakınlığıyla bilinen CNN Türk kanalında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

Tarafsız Bölge programında konuşan Kurum, AK Parti'ye ittifak kapılarını kapatarak seçimlere kendi adaylarıyla girmeye karar veren Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) seçmenlerine seslendi.

Kurum, Hakan'ın "Stratejik oy kullanacak seçmene ve kararsız seçmene ne mesaj vermek istersiniz?" sorusu üzerine, yerel seçimde hizmet ve eserin, İstanbul'un sorunlarının çözümüne ilişkin projelerin oylanacağını, seçmenin sandıkta 5 yıldır bahane üreten ile 81 ilde hizmet eden tarafı kıyaslayarak oy vermesi gerektiğini söyledi.

"Yeniden Refah Partisi'ne gidecek oyları nasıl stratejik hale getirtip size yönelmesini sağlayacaksınız? Yeniden Refah Partili seçmene hangi mesajı vermek istersiniz?" sorusunu da yanıtlayan Kurum, "CHP'li belediye anlayışını en iyi bilen Yeniden Refah Partili seçmenlerdir. Bu belediyecilikten çektikleri kadar hiçbir belediyecilikten çekmemişlerdir. Bu eziyeti en iyi onlar bilir" ifadelerini kullandı.