Medya
23 Ağu 2012 09:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

"HUZUR SOKAĞI'NA NEDEN TÜRBANLI DİZİ YORUMU YAPILIYOR?"

ATV'de yeni sezonda ekrana gelecek olan ‘Huzur Sokağı'na dair bu aralar çok yorum yapılıyor.

‘Türbanlı dizi’ tanımlaması

ATV’de yeni sezonda ekrana gelecek olan ‘Huzur Sokağı’na dair bu aralar çok yorum yapılıyor. Şule Yüksel Şenler’in aynı adlı kitabından yola çıkarak çekiliyor bu dizi. Aynı eserin daha önce filmi de yapılmış, başrollerde İzzet Günay ve Türkan Şoray oynamıştı.

Bu yapılan yorumlar dizinin bilinirliğini arttırıyor elbette ama yorum yapılırken kullanılan dil beni rahatsız ediyor. ‘Türbanlı dizi’, ‘Türbanlı yazar Şule Yüksel Şenler’.

Bir eseri ya da bir yazarı sadece türban üzerinden tanımlamak kafalarda süren ayrımcılığın bir işareti mi acaba? Daha önce filmi çekilen ve sonra dizisi yapılan İffet’i kimse ‘tecavüzlü dizi’ diye tanımlamadı. Fatmagül’ün Suçu Ne?’yi tecavüz sahnesiyle pazarlamak gibi bir iletişim hatası yapıldı, hatta dizinin yayına gireceği gece Doğan Grubu gazetelerinden biri “Fatmagül bu gece tecavüze uğrayacak” başlığı da attı ama aynı şeyden bahsetmiyoruz. Sonuçta bu dizide türbanlı bir ana karakter var, hikaye başka... Tanımlama yaparken kullanılan dil her zaman önemlidir, o yüzden Huzur Sokağı’nı türbanlı dizi diye anlatmaktan vazgeçmek lazım...

Asabi ADAM / STAR GAZETESİ