Gündem
18 Kas 2012 11:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

HÜSEYİN ÇELİK'İN 'MANİDAR' AÇIKLAMASI SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRDI

Cüneyt Ünal'ın CHP'li vekillerce Suriye'den alınmasını yorumladığı cümleler sosyal medyayı karıştırdı.

Cüneyt Ünal'ın CHP'li vekillerin girişimiyle serbest bırakılmasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den tebrik gelirken, AK Partili Hüseyin Çelik'in "CHP'ye teslim edilmesi manidar" açıklamaları sosyal medyada tepki çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Meslektaşınızın bir Türk gazetecinin, evine, çocuğuna, yurduna kavuşmasındana çok sevindim" dedi. Çelik, Suriye makamlarınının Cüneyt Ünal'ı CHP'lilere teslim etmesini ise "manidar bulduğunu" söyledi.

"Manidar derken, neyi kastediyorsunuz?" sorusuna ise Çelik şu yanıtı verdi:

"CHP'nin Şam yönetimi ile ilişkisini herkes biliyor. Ünal'ın Türk makamlarına değil de, bir STK'ya değil de, CHP heyetine teslim edilmesi manidar. Bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor. CHP'nin tutarsız politikalarını, bir yandan 'savaşa hayır' deyip diğer yandan Esad'a destek çıktıklarını, gösterilerde Esad posterleri taşıdıklarını herkes biliyor. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Ancak Cüneyt Ünal'ın, meslektaşınızın serbest kalması hayırlı olmuştur."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Hüseyin Çelik'in sözleri Twitter'da tepkiyle karşılandı. İşte o tepki mesajlarından bazıları:

@tturenc
Hüseyin Çelik Bey'e yakında "Cüneyt olayı CHP'nin tezgahıydı" da diyebilir.

@meryemgayberi
Hüseyin Çelik "gazetecinin CHP'ye verilmesi manidar" demiş. Önemli olan gazetecinin sağ sağlim teslim alınması manidarlık aramak değil

@GokhanVots
CHP heyeti Cüneyt Ünal'ı hükümetimizi yıpratmak için kurtarmış. Savcılar derhal harekete geçmeli. Bir daha da Hüseyin Çelik'i üzmeyin..

@Kocabasoglu
Gazeteci Cüneyt Ünal CHP heyetince Esad rejimine iade edilsin; Ünal'ı yarın İHH teslim alsın. Kimsenin Hüseyin Çelik'i üzmeye hakkı yok!

@byurtdagulen
Ben de tam bu açıklamayı bekliyordum.... "Hüseyin Çelik: Cüneyt'in CHP'ye teslim edilmesi manidar

@nedimsener2010
sayın Hüseyin Çelik'in mantığına göre hakkında KCK'dan soruşturma açılan MİT müsteşarı Hakan Fidan da terör örgütüne yardım etti öyle mi?

@ipekizci
"Cüneyt Ünal'ın CHP heyetine teslim edilmesi manidar" diyen Hüseyin Çelik, aferin sana, başbakanın bir tık daha çok sevecek bugün seni.

@Ercanica
Suriye kara propagandası yapan gazetelerin yarın yer vereceği haberin spotunu Hüseyin Çelik açıklamış 'Cüneyt'in CHP'ye verilmesi manidar'

@mariadebonne
keşke cüneyt ünal'ı aldıktan sonra hüseyin çelik'i vereydik.

@MahmutGural
açıklamanla sosyal medyayı kahkahaya boğdun Hüseyin Çelik.