Gündem
14 Mayıs 2024 09:30 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2024 09:56

O siteye yine çöktüler! Şiddet kamerada!

230 dairenin 800 kişiye satıldığı Esenyurt Fly Butik Rezidansta olaylar bitmiyor. Bir site yöneticisinin yabancı uyruklu daire sakinlerine uyguladığı şiddet an be an kameralara kaydedildi. Aidat borcu olan bir vatandaşın daireye giren zorba yöneticiler, daire içerisindeki daire sakinini darp ettiler. Site Yönetim Kurulu Başkanı, Daire içerisine şiddet uygulayan site yöneticileri hakkında savcılığa şikayette bulunuldu.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İstanbul’un Esenyurt’ta bulunan Fly Butik Rezidans projesinde yer alan siteye baskı ve tehditle yerleşen suç örgütü üyelerine geçtiğimiz yıl operasyon düzenlenmişti. Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 26 kişinin tutuklandığı operasyondan sonra site yönetimi Uçarlar Yapı’ya teslim edilse de şiddet olayları bitmedi. Uçarlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uçar, ağırlıklı olarak yabancı uyruklu vatandaşların oturduğu rezidansta ilk iş olarak bir site yönetimi oluşturdu. Site yönetimine aldığı Vedat Oral’ın uyguladığı tehdit ve şiddet site sakinlerini canından bezdirdi.

DAİRE İÇERİSİNDE ŞİDDET!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, Metin Uçar’a yönetimde olan Vedat Oral ve Mustafa Zevit’in kendilerine baskı ve şiddet uyguladığını söylediler. Oral ve Zevit bu iddiaları yalanlasalar da bir site sakini tarafından cep telefonuna kaydedilen görüntülerde şiddet an be an kaydedildi. Yabancı uyruklu bir vatandaşı evinin içerisinde darp eden yöneticiler hakkında tutanak tutuldu. Tutanakta şu ifadelere yer verildi: "Site yöneticisi Vedat Oral hakkında geçmişte şikayetler olsa da belgesiz ve delilsiz olduğu için tutanak tutulmasına gerek duyulmamıştı. Son olarak site yönetimimizde görev alan Vedat Oral, günlük işlerde kendisine yardım eden Mustava Zevit’i de yanına alarak A Blok 58 numaralı daireye girdikleri, aidat borcu olduğunu söyleyerek Muhammed isimli site sakinimize hakaret ederek saldırmışlardır. Saldırı güvenlik güçlerimiz tarafından kameraya kaydedilmiştir. Vedat Oral yaşanılan olaydan dolayı pişman olmadığını söylemiştir’’ denildi.

PİŞMAN OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Vedat Oral ve Mustafa Zevit hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Metin Uçar MedyaRadar’a konuştu.

Uçar, ‘’Kendi yaptığım projeye çöken bir çete yüzünde yıllarca giremedim. Polisin operasyonundan sonra siteye girebilmiştik. Benim şirket kaşem kullanılarak sahte satışlarla 230 daire 800 kişiye satıldı. Yönetim bize geçince ilk iş olarak bir yönetim oluşturduk. Vedat Oral da site yönetimimizdeydi. Bir süre sonra şikayetler gelmeye başladı. Daire sakinleri Vedat Oral’dan şikayet ediyorlardı. Ancak delil yoktu. Sadece iddialardan ibaretti. Aidat borcu olan vatandaşın evine girip darp ettiklerine dair telefon aldım. Güvenlik görevlileri telefona kaydetmişler. Site yönetimini topladık. Savunma aldık. Savunmasında pişman olmadığını söyledi. Bir süre sonra bazı daireleri günlük kiraya verdiğini öğrendik.

ENGELLİ ÇOCUĞUN ÖNÜNDE

Olaylar bununla sınırlı kalmadı. Bir site sakinimizi engelli çocuğunun önünde dövdüler. Hakaretler, küfürler havada uçuştu. Anahtarları site yönetiminde olan bazı yabancı site sakinlerinin evlerinde hırsızlıklar yapıldığını tespit ettik. Bu eşyaların da Vedat Oral tarafından daireden çıkarıldığını tespşt ettik. Sadece bu değil. Bazı kadın çalışanlarımız taciz edildi. Biz bu şahsın, şu anda cezaevinde bulunan çeteyle bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Yönetim kararıyla arkadaşı yönetimden azlettik. Gelip burada olay çıkardı. Kendisinden şikayetçi olduk’’

DURUŞMASI BEŞ GÜN SÜRDÜ!

Fly Butik sitesinde, yüzlerce hayali satış yaparak 600 milyon lira toplamakla suçlanan şebekeye yönelik açılan davada ilk duruşma 5 gün sürdü. 85 sanıklı dosyada sanık savunmaları ve şikâyetçi ifadeleri sonrası karar açıklandı.

Duruşma savcısı 26 tutuklu sanıktan 18’i için tahliye kararı verdi. Yargılamayı yapan Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 tutuklu sanıktan 22’si için tahliye kararı verdi. Mahkeme, Nihat Akyüz, Çetin Başkan Şimşek, Abdülsemet Kızılağaç ve Erkan Kaan’ın ise tutukluluğunun devamına karar verdi. Anılan kişilerden Çetin Başkan Şimşek, siteye çöken şebekenin lideri olmakla suçlanıyor.