Medya
15 Tem 2012 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

HÜRRİYET'E BİR ÖDÜL DE BENDEN ''YILIN PAÇAVRA HABERCİLİK ÖDÜLÜ''

Taraf yazarı Barbaros Altuğ, oyuncu Fadik Sevin Atasoy üzerinden Hürriyet'e fena çaktı!

Yalova Kaymakamı

Amiral PR gemisi Hürriyet ’in beni en çok bilgilendiren ve okumayı hiç durmadan tekrar sevdiren sayfaları kültür sanat magazin genel başlığı altında toplanabilecek, içine Allah ne verdiyse boşaltılan şehir çöplüğü kıvamındaki bölgesi. Bu bölgede ne arasanız var; adını hiç duymadığınız ve muhtemelen bir daha da duymayacağınız edebiyat ödülleri haberlerinden her daim Holywood’u fetheden oyunculara- tüm artistleri memleketin istediği gibi fink atmakta. Zira “yolla bülteni çıksın haberin” kumbarası şeklinde çalıştığı için amiral geminin sistemi, maddi ya da manevi katkıda bulunanlar zamanında bu sisteme faiz olarak herhalde “haber” hakkı kazanıyorlar otomatik.

Hepsi iyi marka

Geçen günlerde ki konuğu mesela bu yıldızlı pekiyi sayfaların, isminden dahi asla büyük bir yıldız olamayacağı aşikâr Fadik Sevin Atasoy idi. “Haber”den öğreniyoruz ki kendi CV’sine 4 yaşında iken en iyi oyuncu ödülünü kazandığını yazan Fadik Kız (bu ayrıntıları okumak Seda Sayan’ın programında küvette yıkanan cüce görmek kadar ilahi bir yaşam enerjisi veriyor bana) hamle üstüne hamlede sınır tanımayan Kültür Bakanlığı tarafından 6 aylığına Los Angeles’a sinema elçisi olarak yollanmış!

6 aylığına elçi değil olsa olsa Limasollu Naci dil kursu (o da hızlandırılmış) olur diye düşünebilen siz fena yürekli okurlar gibi değil Allah’tan Türkiye Türklerin gazetesi Hürriyet. Sinema elçisi nedir yahu, haberi koymadan bir sorsanıza diyen “o aynı mihraklar” da bariz nedenle (dumb and dumber nedenimizin adı) Hürriyet’e sızamıyor sittinsenedir çok şükür.

Ki “habercimiz” hız kesmiyor; meğer Fadik Kız üstüne bir de ödül almamış mı Holywood’da? Almış, almış; hem de (sıkı tutunun Büyük Mevlana Ödülü’nden sonra unutamayacağınız bir ödül adı geliyor): Yılın En Kaliteli Oyuncusu Ödülü bu.

Dile kolay; sen (herhalde hepsi adaydır diye sıralıyorum) bu sene Oscar’ı alan Meryl Streep, senelerin efsanesi Hellen Mirren, en çok kazanan oyuncu CharlizeTheron, Fransız güzeli Beatrice Bojove daha kim bilir kimler varken koş elçilikten kapıver ödülü.

Sizler benim gibi kaliteli olmadığınız ve kaliteli Türklerin gazetesini almadığınız için yoksun kalmayın diye yazdım; bu sayede siz kalitesiz okurların da bu sinema dünyasının zirvesinin üstü ödüle adını yazdırıp, eriştiği elçilik mertebesinin hakkını ziyadesiyle veren kızımızın başarısından göğüsleri kabarıp gözleri dolacak pazar pazar.

Temennim Fadik Kız’ı elçi olarak atayan beyinlerin ödülün verildiği günün Unesco’da Fadik Day olarak anılmasını da sağlaması. Belki de yaptıkları en önemli iş bu olabilir ayrıca. Bakanlığa önerim ise eli değmişken edebiyat elçimiz olarak da Paris’e Ece Vahapoğlu’nu atamaları; bir bütünlük lazım değil mi?

Fadik Kız’dan ricam bu değerli ödülü Büyük Mevlana Ödülü’nün de sergileneceği “Kürler Müzesi ”ne emanet etmesi. Nil-Serdar ikilisinin yeni açılan Çorlar Müzesi ’den biraz ilerde. Bir de müjde; Fadik Kız’ın ödülünün yanına çok yakında benim verdiğim Paçavra Habercilik ödülü gelecek; kazanan belli, aday tek.

Barbaros ALTUĞ / TARAF