Medya
18 Ara 2023 20:14 Son Güncelleme: 18 Ara 2023 20:17

Hürriyet ve medya dünyasının acı kaybı! Duayen isim hayatını kaybetti

Gazeteci İsmail Er, Hürriyet’in acı kaybını X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Er, son olarak Hürriyet’in sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yapan 79 yaşındaki ismin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Uzun yıllar Tan, Sabah ve Hürriyet gazetelerinde çalışan medya dünyasının önemli ismi Hasan Kılıç, İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Kızıltoprak semtindeki evinde hayatını kaybetti.

Gazeteci İsmail Er, X hesabından, “Hürriyet gazetesinin 2 milyon sattığı dönemlerin Yazı İşleri Müdürü PR vs ile değil gazetecilik yapan Hasan Kılıç hakka yürüdü. Mekanı cennet olsun! Ne zaman Hürriyet’i E.Ö vs her şeyi ailesiyle tekeline geçirip tirajlar dip yapmış gazetecilik yetkileri elinden alınınca ayrılmıştı” sözleriyle geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hasan Kılıç’ın vefat haberini duyurdu.

HASAN KILIÇ KİMDİR?

1944’te Samsun’un Bafra ilçesinde doğan Hasan Kılıç, İTİA Gazetecilik yüksek okulundan mezun oldu. Mesleğe 1970 yılında Günaydın’da sayfa sekreteri olarak başlayan Kılıç, Tan ve Sabah gazetelerinde çalıştı.

Kılıç, son olarak Hürriyet gazetesinde sorumlu yazı işleri müdürü ve yayın temsilcisi olarak görev yaparken 18 Aralık 2023’te İstanbul Kadıköy’deki evinde geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.