Medya
18 Şub 2013 13:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

HÜRRİYET OKUR TEMSİLCİSİNDEN ETİK SORGULAMA; BAŞKAN YER GAZETECİ İZLER Mİ?

Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici, Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın ilginç bir karşılaştırmasını yaptı.

Obama’nın yiyecek ısmarlamak istediği gazetecilerin hiç bir koşulda teklifi kabul etmediğinin altını çizen Bildirici, Türkiye’de ise Başbakan Erdoğan’ın simit ısmarladığı gazetecileri hatırlattı. Bildirici "Hangisi doğru?" sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi.

İşte Bildirici’nin yazısının o bölümü:

Başkan yer gazeteci izler

GEÇEN yıl seçim kampanyası sırasında kendisi bir şeyler yerken gazetecilerin izlemekle yetinmesine gönlü razı olmayan ABD Başkanı Barack Obama, onlara da ısmarlamak istemişti. Ancak gazeteciler ısrarla reddettiler Obama’nın şeftali, kurabiye ya da turta ısmarlama tekliflerini. “Gazetecilik etiğine aykırı” yanıtını verdiler. “Sadece bir şeftali karşılığında daha iyi yorum mu alacağım” diye espri yapsa da Obama’nın çabaları sonuçsuz kaldı; kampanya boyunca gazetecilere parasını kendisinin ödediği bir dondurma bile yediremedi. Başbakan Erdoğan’ın, geçen cuma çıkışı gazetecilere simit ısmarladığını görünce Amerikalı gazetecilerin bu tavrını hatırladım. Gördüğüm kadarıyla gazeteciler simitleri geri çeviremedi. Daha önce de Erdoğan’ın gazetecilere kendi çatalıyla pasta yedirdiğine tanık olmuştuk. Sıradanlaşmıştı bu görüntüler.
Hangisi doğru? Amerikalı gazetecilerin duruşu mu, Türkiye’deki meslektaşlarımızın tavrı mı? Bu kadar hassasiyete ne gerek var yanıtı da verilebilir bu sorulara. Ama bence bu farkın bilincinde olmakta yarar var; gazetecilik böyle de yapılabiliyor.

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamı için tıklayınız