Medya
06 Nis 2015 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:27

Hürriyet Okur Temsilcisi Ahmet Hakan'ı uyardı: Köşenden reklam yapma!

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, gazetenin yazarlarından Ahmet Hakan’ı "köşe yazısında ürün yerleştirme" yapmasından dolayı eleştirdi.

Hakan söz konusu yazısında Alman çikolata markası Nutella’ya karşı yerli Sarelle’yi öven ifadeler kullanmıştı.

Faruk Bildirici Hürriyet'in bugünkü nüshasında (6 Nisan 2015) kaleme aldığı yazısında, Hakan'ın yazısı üzerinden sosyal medyada da başlayan tartışmalara dikkat çekerek "Yerli ve muhteşem" başlıklı kutuyu görünce inanamadığını belirterek, “O fındık ezmesi markası, gazetelere sayfalar dolusu reklam verse bu kadar büyük tanıtım yapamazdı herhalde” diye yazdı.

Bildirici eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef Ahmet Hakan’ın ‘Yerli ve muhteşem’ başlıklı yazısı hem tüketiciyi bir ürünü satın almaya yönlendiriyordu hem de markalar arasında ayrım yapıyordu. Bir markaya karşı negatif tavır alırken, diğerini okura öneriyordu. Piyasadaki diğer markaların benzer ürünlerini de görmezden geliyordu. Özetle, reklam yanı ağır basmıştı yazının.”

Yazının tamamı için tıklayın.

AHMET HAKAN'DAN MELİH GÖKÇEK'E SARELLE

Ahmet Hakan'la o yazısı üzerine Twitter'da dalga geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında da ilginç bir diyalog yaşanmıştı.

Melih Gökçek'in "AHMET ACAİP REKLAM YAPMIŞSIN...BİLİYORSUN ŞEKERLİ YİYEMİYORUM...Bİ KAVANOZ DA BANA GÖNDERİR MİSİN?" sözlerine Ahmet Hakan Bülent Arınç'lı bir yanıt verdi.

Ahmet Hakan, Melih Gökçek'e "bulent abi'ye gönderdim bi' kavanoz. olur, sana da gönderelim @06melihgokcek" diye yanıt verdi.



HEDİYE İÇİN TEŞEKKÜRLER

Hakan'ın bu yanıtın ardında  bir kavanoz Sarelle hediyesi gönderdiği Gökçek, "Ahmet hediyen için teşekkürler. Enfes. Herkese tavsiye ederim" notuyla aşağıdaki fotoğrafını paylaşmıştı.