Medya
01 Şub 2022 12:42 Son Güncelleme: 01 Şub 2022 12:48

Hulusi Akar’ın sağ kolu FETÖ toplantısından çıktı! ‘Oğlumu çok kötü azarlamış…’

Barış Pehlivan, bir FETÖ itirafçısının AKP'li eski milletvekili ve şimdiki Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ın örgüt toplantılarına katıldığına dair ifade verdiğini aktardı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde 'Onlar oldu şerefli, biz olduk şerefsiz' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Pehlivan bugünkü yazısında, Elazığ'daki bir FETÖ davasındaki itirafçı olan sanığın ifadelerine yer verdi. FETÖ'cü darbe girişimi 15 Temmuz’dan sonra tutuklanan ve 22 ay hapiste kalan ismin itiraflarını aktaran Pehlivan, Elazığ eski AKP milletvekili şimdiki Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ın örgüt toplantılarına katıldığına dair ifade verildiğini anlattı.

OĞLUMU AZARLAMIŞ

İtirafçı isim, daha sonra oğlunun Alpay ile görüşerek yardım istediğini ve "Babamı tanıyorsunuz partinin insanısınız" dediğini ancak Alpay tarafından ‘Git, bu işlere ben bakamam; kendinizi yaktınız, beni de yakmayın’ diyerek azarlandığını söyledi.

ONLAR OLDU ŞEREFLİ BİZ OLDUK ŞEREFSİZ

İtirafçı isim, Pehlivan ile görüşmesini şu sözlerle sürdürdü; "Ben radikal bir insandım. Dinimden dolayı sohbetlere giderdim. Sonra anladım ki darbeyi biz dincilerden öğrendik, en büyük darbeyi onlardan yedik. Bizi hem dinimize hem de vatanımıza küstürdüler…

Adalet denen bir şey varsa, neden Şuay Alpay’a yok? Niye siyasilere yok? Neden sadece bize var? Kadir İnanır’ın Yılanların Öcü’nde dediği gibi, ‘Yahu gözünü sevdiğim, bu kanun sadece bize mi işler?’

Bank Asya’da hesabımın bulunmasını ve oğlumun onların okulunda okumasını tam 22 ay bedelle ödedim. Allah şahittir, Şuay Alpay’ın çocukları da aynı okulda okudu. Ama onlar oldu şerefli, biz olduk şerefsiz.”

Yazının tamamı için tıklayın!