Medya
22 Haz 2011 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:29

HINCAL ULUÇ'UN BU SÖZLERİ ORTALIĞI KARIŞTIRACAK! SPOR SAYFALARINI FAŞOLAR YÖNETİYOR!

Uluç fena yüklendi: Gazetelerin birinci sayfaları demokrasiye methiyeler düzüyor, spor sayfalarını faşolar yönetiyor!..

Sabah yazarı Hıncal Uluç, Fotomaç'taki "Başbakan çözdü" başlıklı söyleşisinde Futbol Federasyon'u seçimlerini irdeledi...


Atalay'ın ardından Göksel Gümüşdağ'ın da yarıştan çekilmesini Başbakan'a bağlayan Uluç, "Gümüşdağ'ın adına iki isim bağlandı..." dedi ve neden adaylıktan çekilmek zorunda kaldığını yazdı...

Aydınlar, Gümüşdağ ile yaptığı görüşmenin ardından, seçime tek adayla gidilmesinin ve "İki adaylı seçim Türk futbolunu kaosa sürükleyebilir" sözlerini ağır bir şekilde eleştiren Uluç, "Gazetelerin birinci sayfaları demokrasiye methiyeler düzüyor, spor sayfalarını faşolar yönetiyor!" dedi.

İşte Uluç'un spor medyasını ağır bir dille suçladığı o cümleler:

SPOR SAYFALARINI FAŞOLAR YÖNETİYOR

"Seçime 15 parti girdi, Türkiye kaosa mı girdi? Bunlar nasıl demokrat kafalar! Ben bunu anlamıyorum. Aydınlar söyleyebilir ama Türk medyasının önde gelen kalemlerinin de 'Bu ne faşist bir düşünce Sayın Aydınlar!' diye iki satır yazmaları lazım.

Bir yerde seçim varsa; ne demek "Tek adayla girelim!" Altın tabağa koysunlar, federasyon başkanlığını versinler! O zaman niye genel kurul toplanıyor, niye seçim yapılıyor, niye 'Federasyonun özerkliği' diye yasalar çıkarılıyor, kanunlar yapılıyor? Böyle bir şey olur mu?

Ekibini yapacaksın, seçime gireceksin, herkes gibi mücadeleni yapacaksın; kazanırsan kazanırsın, kazanmazsan kazanmazsın...

(...) Türk medyası da buna meyilli... Bu ilk defa söylenmiyor.  Ben 50 senedir gazetecilik yapıyorum. Nerede seçim olsa, 'Tek aday olsun' deniyor. Galatasaray'da seçim var; 'Tek aday olsun.' Fenerbahçe'de seçim var; 'Tek aday olsun.' Federasyonda seçim var; 'Tek aday olsun.' Niye tek aday olsun? Bu kadar demokrasiye inanmayan, bu kadar demokrasi karşıtı, bu kadar faşist kafalı insanlar olur mu?

Bir de yazı okudun mu: 'Mehmet Ali Aydınlar; ne demek tek aday' diye soran!.. 15 partiyle girdik seçime, demokrasi de bu!..