Medya
19 Mar 2021 07:31 Son Güncelleme: 19 Mar 2021 09:26

Hıncal Uluç'tan polise uyarı! Mesut Özil ve Mert Hakan Bebek'te maskesiz

Hıncal Uluç, köşesinden İstanbul polisine Bebek'te maskesiz gezen ünlüleri ihbar etti. Ünlü futbolcular Mesut Özil ve Mert Hakan ile Defne Samyeli, oyuncu Dilara Aksüyek'in maskesiz gezdiklerini gazete sayfalarına yansıyan fotoğraflarla ifşa etti.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, maskesiz gezen ünlüleri polise ihbar etti. Gazete sayfalarına yansıyan haberleri tarihleri ile birlikte köşesine taşıyan Hıncal Uluç, İstanbul polisine "Basın büronuz görev yapmamış" dedi. Ünlülere polisin ceza kesmemesini eleştirdi. 

Hıncal Uluç bugünkü köşesinde Hürriyet Kelebek ve Takvim gazetesine yansıyan iki haberi taşıdı. Kelebek'te çıkan haberde Mesut Özil ve Mert Hakan'ın Bebek'te, Takvim'de ise Defne Samyeli ve oyuncu Dilara Aksüyek, Cihangir'de maskesiz dolaştıklarının yer aldığını İstanbul polisine hatırlattı...

İşte Hıncal Uluç'un o yazısı...

Mesut Özil ve Mert Hakan bastığınız Bebek Otel önünde, maskesiz.. O gün önünüze konsa.. Ertesi gün cezayı açıklasanız, 13 Mart'ta her gazetenin spor sayfasına manşet ve hem de nasıl ibret olur "Polis, Fener'in milyonluk ayaklarını bile takmıyor. Aman maske takalım" diye..

"Müdürüm" dediğim İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş.. Bebek Oteli bastıran kamu görevlisi..

Bu yaptığın iş, tam örnek.. Tam ibretlik.. Koronayı değil, yayılmasını, hatta onu da değil, yayılma hızını önlemek, daha fazla kapanmaya sebep olmamak ve bir yıldır aç ve işsiz olan milyonlarca insanımızı gene aşsız bırakmamak için, Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarını çok iyi denetlemek, hele tüm ülkeye kötü örnek olan ünlülere hiç acımamanız gerek.
Doğru, her an her yerde olamaz, herkesin başına adam dikemezsiniz..
Ama basın büronuz var. İşleri her sabah çıkan gazeteleri elden geçirmek ve sizinle ilgili konuları dosyalayıp önünüze koymak.

İşte 11 Mart tarihli Hürriyet/ Kelebek..

Mesut Özil ve Mert Hakan bastığınız Bebek Otel önünde, maskesiz.. O gün önünüze konsa.. Ertesi gün cezayı açıklasanız, 13 Mart'ta her gazetenin spor sayfasına manşet ve hem de nasıl ibret olur "Polis, Fener'in milyonluk ayaklarını bile takmıyor. Aman maske takalım" diye..

İşte 9 Mart tarihli bizim Takvim gazetemiz..

Defne Samyeli ve oyuncu Dilara Aksüyek, Cihangir'de maskesiz dolaşıyor.

Resimleriyle.. Basın büronuz gene görev yapmamış, belli. Oysa iki gün arayla bu ünlülere cezanın anında kesildiği duyulsa, İstanbul'un en belli başlı iki "Kovid Yayılma Merkezi" Bebek ve Cihangir'de ipini koparan "Bana bir şey olmaz" diye gezemez..

Sana bir şey olamaz ama seni örnek alan ve virüs taşıdığını bilmeyen bir maskesiz Kovid'li bütün İstanbulluların hemen her gün uğradığı bu iki semtten aldıkları mikrobu 18 milyonluk kentin en ücra köşelerine dek taşıyacak kaç kişiye bulaştırırlar?.

Onun hapşırık ve öksürüğü ile havaya uçan Kovid'li tükürük damlacıkları, üzerine konduğu maskeden içeri sızar ve zavallıya bulaşır. Tekrar yazayım, maske virüsü önlemez.
Geçirir. Virüs taşıyan damlacığın havaya uçmasını ve başkasına konmasını önler.
Öğrenin, anlayın artık..

Ve... Unutmayın.. Dünyayı perişan eden Kovid-19, Çin'den değil, Çin'in Vuhan eyaletinden de değil, Vuhan'daki 1, tek bir, sadece bir, yalnız bir kişiden yayıldı..

Bir kişi önemli Müdürüm.. Her "bir" kişi.. Kim olursa olsun!.

Bir son not müdürüm..

Gazetelerde resimleri çıksın diye her şeyi yapan ünlüler var ve bu ünlüler biliyor ki, paparazzilerin 7/24 nöbet tuttuğu Bebek ve Cihangir'de maskesiz dolaşırlarsa, ertesi gün resimleri ve lafları mutlak yayınlanır!.