Medya
13 Ağu 2014 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Hıncal Uluç: Çaylak gazeteci İzzet, usta restorancı İzzet'i batıracak!

Hıncal Uluç'a göre "çaylak gazeteci İzzet, usta restorancı İzzet'in ocağına incir dikmeye yemin etmiş.."

Hürriyet yazarı İzzet Çapa'nın iki gün önce röportaj yaptığı Nöralterapi uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul'un akşam yemeği ile ilgili sözlerine ilginç bir yerden, oldukça farklı bir yorum geldi.

İzzet Çapa önceki gün "Güneşin batışıyla yemekle vedalaşın!" ara başlığı ile şunları yazmıştı Nazlıkul'un ağzından:

Çinliler’in “Akşam yemeğini düşmanlarınıza ikram edin” diye güzel bir atasözü vardır. Saat 18:00-19:00’dan sonra yediklerinizi metabolizma yakamaz. Dolayısıyla yalnız kilo olarak değil, sağlık açısından da akşam saatlerinden sonra aldığınız her kilo size yağ hanesi olarak geri döner. Gün içinde yiyeceğiniz en ağır yemekleri sabah kahvaltısında yemelisiniz, çünkü beden tüm gece dinlendiğinden hormon ve enzimler en üst seviyededir.

Bu sözlere ilk tepki ise oldukça farklı bir yerden Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'tan geldi. Uluç, "Etme İzzet!.." başlığı ile kaleme aldığı yazısında "çaylak gazeteci İzzet, usta restorancı İzzet'in ocağına incir dikmeye yemin etmiş.." yorumunu yaptı.
İşte Hıncal Uluç'un kendine has noktalama işaretleri ile kaleme aldığı o yazıdan çarpıcı bir bölüm:
Efendim Gazeteci İzzet, bir Nöralterapi uzmanı ile söyleşi yapmış.. Nöralterapi, hastalıkların belirtilerini göz önünde bulundurmak yerine, tüm vücudu ele alırmış. Mesela (Atıyorum) başınız ağrıyorsa, ayak baş parmağınıza lokal anestezi verirlermiş.. Vücudun tepkisi hastalığın teşhisi ve tedavisini belirlermiş.
Bu özel uzman demiş ki, gazeteci İzzet'e..
"Akşam yemeğini düşmanlarınıza ikram edin. Saat 18.00'den sonra yenenleri metabolizma yakamaz, hepsi size yağ olarak döner. Bu aşırı yağ da size kilo eklemekle kalmaz, sağlığınızı da bozar.."
Şimdi kim bu gazeteci İzzet?..
İzzet Çapa!..
Hayatını saat 18.00'den sabahlara kadar, hem de ne ağır yemekler, içkiler ve tatlılar satarak kazanan ve şöhrete ulaşan, 40 dükkanı olan İzzet Çapa!..,
Yani çaylak gazeteci İzzet, usta restorancı İzzet'in ocağına incir dikmeye yemin etmiş..
Maazallah biz yapsak?..