Gündem
03 Mar 2012 17:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

HİÇ GİTMEDİĞİ İSTANBUL'DA VAROLMAYAN ARACA! MALİYEDEN GAZETECİYE CEZA ŞOKU!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Cem Yılmaz'ın espirileriyle mükelleflerin sempatisini kazanmayı hedefleyen Maliye Bakanlığı, diğer taraftan traji komik uygulamalarıyla dikkati çekiyor.

Maliye Bakanlığı, 2008 yılında İstanbul’a hiç gitmeyen Akşam gazetesinin Antalya muhabirine, trafikte bile olmayan bir araç plakasının işlediği suçtan dolayı 170 lira ceza kesti. 2008 yılında hiç gitmediği İstanbul’daki cezadan  dört yıl sonra haberdar olan gazeteciye  bu borcun faiziyle birlikte ödenmesi için Antalya’daki evine tebligat gönderildi.

Maliye Bakanlığı Vergi Haftasınde borçlu mükelleflerin adreslerine ödenmeyen cezalarla ilgili tebligat göndermeye başladı. Gönderilen tebligatlardan biri de Akşam gazetesinin Antalya Muhabiri Mustafa Kozak’a yapıldı.

Kozak’ın Antalya Altınkum Mahallesindeki ev adresine gönderilen tebligatta; Gelir İdaresi Başkanlığının bilgi işlem kayıtlarında  ödenmemiş vergi borcu olduğu belirtildi. Bu borcun kısa sürede ödenmesi, aksi takdirde icra takibi başlatılacağı  kaydedildi. 

Bunun üzerine elindeki tebligatla bilgi almak için Antalya Vergi Dairesi Başkanlığına müracaat eden Akşam muhabirine; borç dökümü çıkartıldı. Yapılan sorgulama sonunda borcun İstanbul’daki Nakil Vasıta Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne ödenmesi gereken  9085 kodlu  2008 yılına ait 170 liralık trafik cezası borcu olduğu belirtildi. Bu borcun 34 BH 0916 plakalı araca kesilen cezadan kaynaklandığı ve de  340 liralık da faiz borcu olduğu belirtilip  ödenmesi talep edildi.

Ancak Mustafa Kozak, ne böyle  plakalı bir aracının olduğunu ne de  2008 yılında istanbul’a gittiğini, hatta hayatında 34 plakalı hiç aracının olmadığı gibi , hiç kullanmadığını söylediyse de  derdini anlatacak  muhatap bulamadı. Yapılan araştırmada  şu anda trafiğe kayıtlı bu plakada bir araç olmadığı da ortaya çıktı. Kozak’a, İstanbul’daki Nakil Vasıta  Vergi Dairesine başvurması istendi. Ancak telefon numaralarından bu vergi dairesine ulaşmayı başaramadı.

Bunun üzerine Maliye Bakanlığından bilgi istedi. Maliye Bakanlığı  Basın ve Halkla ilişkiler  Müşavirliği ise konunun Gelir İdaresi Başkanlığına bildirildiğine ilişkin bir yanıt gönderdi.   Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı ise, bu konunun kendileriyle bir ilgilerinin olmadığını ileri sürerek, verilen dilekçeyi bile kabul etmedi.

MEDYARADAR/ÖZEL