Medya
26 Haz 2010 15:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

''HEMEN O MEZARI SATIN ALMALIYIM, PARAYA PARA DEMEM!''

Hangi gazetenin yazarı Behlül'ün başında ağladığı Bihter'in mezarını satın alacak?

Mevta Memnu’daki Kıvanç Tatlısakal!

Aşk-ı Memnu, Sapkın Memnu, Seksi Memnu, Amcanının Karısıyla Yeğen Memnu derken olay nihayet Mezar Memnu’ya döndü... Şükürler olsun, bu aykırı dizi önceki akşam tv mezarlığına gömüldü... Bihter’in kendini vurduğu sahne 75 sharlere çıkmış... Yani Türkiye’de her açık 100 kanaldan 75’i o anda Bihter’in kendisini öldürdüğü ana kilitlenmiş... Dünyaya meteor düşse veya güneş yörüngesini değiştirip üzerimize gelse, yer yarılsa yerin dibine girsek bu kitlenin umurunda olmayacak kadar önemli demek ki Bihter’in ölümü... Zaten dizi finali mezarlıkta başladı, mezarlıkta bitti. Yani baştan sona seyirciyi ölüme hazırladı... Adnan bey hemen hiç mezarlıktan çıkmadı... Kızı da zaman zaman oradaydı. Bihter de mezara gömüldü. Behlül de dizinin sonunda boğaz manzaralı dublex mezarın başında pancar gibi kızarmış gözlerle, patlıcan siyahı sakallarıyla endam eyledi... Televizyoncu dostum Ufuk Ertan "Yahu Kurtlar Vadisi bu mezarlıktan çıkmazdı. Her gün birkaç kişiyi boğaz manzaralı bu mezarlığa gömerlerdi. Aşkı Memnu da aynı mezarlığı ve manzarasını seçti. Gerçekten insanın canı çekiyor. Ölesi geliyor. Bayılıyorum dizilerde devamlı boy gösteren o manzaralı mezara" dedi... Gerçekten de Behlül’ün gömüldüğü yer bir dizi mezarı.

Malum bazı uyanık vatandaşlarımız villalarını binlerce dolara dizilere kiralarlar.
Dizi villalarından sonra acaba dizi mezarları da mı var diye düşünmeye başladım... Hep aynı kabri ekranda gördüğümüze göre sürekli o mezara yerleştirilen taş kırılıyor, yeni ölen oyuncunun ismini taşıyan mermer monte ediliyor demek ki... Bu durum da o mezarın boş olduğunu ve birileri tarafından sırf dizilere kiralanmak için kullanıldığını gösteriyor. Hal böyle olunca belediye mi kiraya verip para kazanıyor yoksa mal sahibi uyanık bir vatandaş mı diye merak ettim... Şu aralar kiradan kurtulup ev sahibi olsam mı diye düşünüyordum.

Aşk-ı Memnu finalini izledikten sonra "O mezarı mı satın alsam, dizilere kiraya verir, kazandığım parayla Etiler’de iki ev alırım. Öldükten sonra da oraya defnedilirim" şeklinde uçuk bir sorgulama içine girdim... Behlül kendini vurduğu sahnede beyazlar içindeydi. Adnan bey ve Bihter de o anda beyaz kıyafetleydi... Özellikle bu renkler seçilmiş demek ki. Üç yıl sapkınlıkla geçen dizi finaline temiz ölüm mesajı yerleştirmeye çalışmışlar. İyi de hemen ardından gelen Behlül’ün mezar başındaki o hali neydi?... Bir anda dramdan komediye dönüştü dizi. Sakallı halini görünce gayri ihtiyari kahkahayı bastım. Eminim ki ekran başındaki milyonlarca yüzde yetmişbeş de katıla katıla gülmüştür. Kimi "Çakma Yaban" kimi de "Robinson Behlül" dedi Kıvanç Tatlısakal’a... Mezar başında "Ayağında kundura" türküsünü çığırmasını bekleyenler bile olmuş... İlk anda Kadir İnanır’ı çağrıştırdı bende.
Daha sonra "Yok yok" dedim... Olsa olsa Mevta Memnu’nun Robinson Yaban’ı olabilirdi uleeyn!


Bekir Hazar/Takvim