Medya
28 Kas 2011 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL FEHMİTAHA BEY!

Erdoğan'ı kapak yapan Tıme dergisinde ismini vermeyen yazarın kimliği Hürriyet ve Star yazarları arasında kavga çıkarttı.

Time dergisine konuşan iki gazetecinin kimliğini gizlemesi konusu geçtiğimiz hafta Hürriyet yazarlarının köşelerinde yer alınca, Taha Kıvanç takma ismiyle Star gazetesinde yazan Fehmi Koru "Korkmayın arkadaşlar, kötü örnek oluyorsunuz" başlıklı yazısında, bu konuyu gündeme getiren gazetecileri eleştirmişti. Kıvanç'ın bu yazısına bugün Mehmet Y. Yılmaz'dan yanıt geldi:

Hayat paylaşınca güzen Fehmitaha Bey 

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın "kapak olduğu" Time dergisindeki haberlerden birinde "iki büyük gazetecinin isimleri saklı kalmak koşuluyla Başbakan hakkındaki olumsuz fikirlerini aktardıkları" da yazılıydı.
Ben de bunun üzerine bu köşede bir yazı yazdım ve "fikirlerini açıkça söylemeye korkan gazetecilerin büyük gazeteci olamayacaklarını" söyledim. Bu arkadaşların söylemeye korktukları fikirlerini, köşelerinde yazamadıklarını da tahmin etmek zor değil.
Bunların kimler olabileceği ile ilgili olarak da bir genel tahminde bulundum ama gereksiz polemikten hoşlanmadığım için isim de vermedim.
Star'ın çift kişilikli yazarı Fehmitaha Korukıvanç, benim bu yazımı bir tedbir yazısı olarak algılamış. Böyle bir yazı yazmışım çünkü o iki gazeteciden biri olmadığımı ilan etmek istiyormuşum!
Size ne diyeyim bilemiyorum Fehmitaha Korukıvanç Bey. Tayyip Bey korkusunun medya dağlarını titrettiği şu memlekette her gün ne yazdığım ortada. Bunun ne kadar sürebileceğini de bilmemekle birlikte yazmaya da devam ediyorum. Okuduklarınızı anlama zorluğu içinde misiniz?
Bana öyle geliyor ki o iki kişiden birisinin siz olduğunuzun ortaya çıkması ya da düşünülmesi ihtimali bunu yazmanıza yol açtı.
Üzülmeyiniz, yabancı gazetecilerle sıkça konuşan, WikiLeaks'lere bile düşen, "yazarken Başbakan goygoycusu, gizlice konuşurken Başbakan eleştirmeni olabilecekler" listesinde yalnız değilsiniz.
Onlar da kendilerini biliyorlar zaten ve duyduğuma göre sizin kendinizi bu şüpheden kurtarma çabanızdan da hiç hoşnut değiller.
Ne diyor reklâm sloganı: Hayat, paylaşınca güzel!
Siz de sadece hayatı ve mutluluğu değil, riskleri de, aynı kapıda eşelendiğiniz yoldaşlarınızla paylaşın lütfen.