Medya
08 Tem 2014 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:25

Hasan Cemal köşesini böyle kapattı:Tayyip Erdoğan’ın yeni Türkiye’si hayırlı olsun!

Bugünkü yazısına "Bir ‘yeni Türkiye’dir gidiyor." sözleriyle başlayan yazar "Tayyip Erdoğan’ın yeni Türkiye’si hayırlı uğurlu olsun" diyerek son verdi.

Bir ‘yeni Türkiye’dir gidiyor. Özellikle Erdoğan’ın Çankaya adaylığının ilan edilmesinden beri yandaş medya her Allah’ın günü parlatıp duruyor. Ne ola ki bu yeni Türkiye?..

Usta yazar Hasan Cemal, bugünkü yazısına böyle başlıyor ve Erdoğan hükümetlerinin demokrasi karşıtı adımlarını sıraladığı yazısına "Tayyip  Erdoğan’ın yeni Türkiye’si hayırlı uğurlu olsun" diyerek son veriyor.

Hasan Cemal'in her zamanki gibi sert bir üslupla yazdığı yazısında bir de not düştü.

İşte Tamamı büyük harflerle "KÖŞE KAPANIYOR, TATİLE ÇIKIYORUM. BİR HAFTA ON GÜN SONRA TEKRAR BU KÖŞEDE BULUŞMAK ÜZERE, HC." diyen Hasan Cemal'in köşesinden çarpıcı bir bölüm:

Twitter’ın kapatıldığı Türkiye mi yeni?
Yoksa YouTube’un yasaklandığı bir Türkiye mi?
Ya da sosyal medyayı baş belası diye tarif eden Başbakan’ın yönettiği bir Türkiye mi yeni?
Neymiş bu yeni Türkiye?
Medyadaki Alo Fatih, Alo Mustafa hatları mı yeni Türkiye’ymiş?Başbakan’ın bir telefonla haber attırdığı bir Türkiye mi yoksa?
Ya da Başbakan’ın bir telefonla televizyon programı sansürlediği bir Türkiye mi yeni?
Televizyon programına hangi gazetecilerin katılacağını bile saptayan Başbakan’ın yönettiği bir Türkiye yeni olabilir mi?
Söyleyin lütfen, hangisi yeni Türkiye?
Bir telefonla gazeteci attıran...
Köşe yazarı attıran...
Bir medya patronunu ağlatıncaya kadar azarlayan...
Böyle bir Başbakan’ın yönettiği Türkiye mi yeniymiş?
Adalet Bakanı’nı Yargıtay nezdinde devreye sokarak bir işadamı hakkındaki beraat kararını bozdurmak isteyen Başbakan’ın yönettiği bir Türkiye mi yeni?