Medya
02 Ara 2018 14:34 Son Güncelleme: 02 Ara 2018 16:39

Hangi yerli animasyon filmi gişede rekor kırdı?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, yerli animasyon filmi ile gişede kırılan rekoru köşesine taşıdı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, senaryosunu Ozan Çivit’in yazdığı, İsmail Fidan’ın yönettiği ve yüzde 30 pay sahibi TRT ile ortaklaşa yaptığı ‘Rafadan Tayfa Dehliz Macerası’, beşinci haftasında 1 milyon 310 bin 668 kişi izlediğini kaleme aldı.  

Eyüboğlu, köşesinde animasyon filmiyle böyle bir başarıyı nasıl yakalandığını değerlendirdi.

İşte Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm:

GİŞEDE REKOR KIRAN İLK YERLİ ANİMASYON

Türkiye’de ilk kez oluyor bu... Yerli bir animasyon filmi gişede rekor kırdı. Senaryosunu Ozan Çivit’in yazdığı, İsmail Fidan’ın yönettiği ve yüzde 30 pay sahibi TRT ile ortaklaşa yaptığı ‘Rafadan Tayfa Dehliz Macerası’, beşinci haftasında 1 milyon 310 bin 668 kişi izledi. 26 Ekim’de vizyona giren yerli bir animasyonun, 2018’in en çok izlenen filmleri arasında 10’uncu olması, alkışlanacak bir başarı. TRT Çocuk’ta yayınlanan çizgi dizi ‘Rafadan Tayfa’yı yapan, Ankara’daki İSF Studios, ilk animasyon filmiyle böyle bir başarıyı nasıl yakaladı?
Bu; tesadüfi bir başarı mı, yoksa yerli ve milli animasyon filmlerinin ayak sesi mi? Aldığım bilgiler, bu başarının tesadüfi olmadığı yönünde...

Hedef kitlesi çocuklar olan her yapımcı gibi İsmail Fidan da, ‘Rafadan Tayfa’yı sömestrde vizyona sokmak istedi. Dağıtımcı CGV Mars Entertianment yöneticileri, yapımcıya şu öneride bulundu:

“Karne tatilinde çok güçlü Hollywood filmleri vizyona girecek. Projeyi, o yapımlara ezdirmemek için ekim sonu gösterime sokalım.”

Yapımcı, dağıtım şirketi yetkililerini dinledi ve proje vizyona girdi. İlk üç gündeki gişe başarısıyla birçok ilke imza atan filmin, 4 hafta 3 günlük hasılatı 16 milyon 400 bin TL oldu. İlk kez yerli bir animasyon yapımı 31 günde 6 milyon TL kazandırdı. TRT Çocuk’ta ciddi bir izleyicisi bulunan, ‘Rafadan Tayfa’ kahramanları ‘Kamil’, ‘Hayri’, ‘Akın’ ve ‘Mert’in mahallelerini kurtarmak için atıldıkları macera, nesiller arasında köprü kuran bir yapım... Üç neslin (nene, anne, çocuk) bir arada gönül rahatlığıyla ve keyifle izlediği ‘Rafadan Tayfa Dehliz Macerası’nın gişe başarısı, yerli animasyon yapımcılarını da umutlandırdı.