Medya
03 Mayıs 2010 11:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

HANGİ YAZAR KOVULDUĞU GAZETESİNE GERİ DÖNDÜ?

'Gazetem beni kovdu' dedii tekrar gazetesine döndü geldi! Peki kim bu yazar?

Türk edebiyatının genç ve yetenkli yazarlarından Aslı Erdoğan, haftada iki gün Radikal gazetesine yazmaya başladı. Geçen sene içinde Radikal'den olaylı bir şekilde ayrılan ve "açlık grevleri ile ilgili yazı yazmama dayanamayıp beni attılar" diyen Aslı Erdoğan, ilk yazısında sağlık sorunlarından sözetti.

Köşesinde "ilk yazımda şikayet etmeyeyim" diyen Erdoğan şöyle yazdı:

"Dilinin ucuna takılan bir ezginin peşinde, tek tük sözcükler kopararak boşluktan, hatırlanmak istemeyen anıları kovalayarak... (Söz uçar, yazı da, diye yazmışım on yıl önce. Geriye kalan ne? İnanın, bilmiyorum.) Bir yıkımı, bir umutsuzluğu, bir acıyı hızla, boydan boya kat ederek ardında bırakmak. Bir o çağrıya, bir ötekine açılmak. Uysalca salmak kendini sünger gibi emdiğin uğultuya... Onunla dolmak, onunla konuşmak. Sözcüklerden medet ummak. Dönüp durup aynı yere gelmek, aynı çıkmazlarına, kafeslerine dalmak yüreğin, aynı sözcüklere tutunup ayağa kalkmak... El yordamıyla ilerlemek yıkıntılarda, kendi geçmişini arayan bir hayalet gibi. İnsana dair bütün öykülerin çarpıp parçalandığı taşların arasında... (Bir yol olmalı ama, beni hayata geri götürecek bir yol olmalı. Hayattan buraya geldiğime göre...)"

ASLI ERDOĞAN RADİKAL'DEN OLAYLI AYRILMIŞTI

Aslı Erdoğan geçen sene Radikal gazetesindeki yazılarına ara verdikten sonra  "Altı yazı üst üste açlık grevi yazarak beni atmaları için zemin hazırlamışım demek ki, onlar da yazılarıma dayanamayarak beni attılar" demişti.

Cine5'de katıldığı programı "Söyledik bi kere"de, Radikal'in kendisini kazanmak için hiç çaba sarf etmediğini, gazeteye yazdığı süre boyunca hapishanelerden beş yüzün üzerinde mektup aldığını ama aynı desteği Radikal'in yönetiminden göremediğini de söylemişti. 

Ünlü edebiyatçı Erdoğan, Radikal'de yazdıklarından dolayı ölüm tehditleri aldığını ama en haz aldığı yazarlık sürecinin de gazetede olduğu zamanlar olduğunu belirterek; "Radikal isteseydi beni kazanabilirdi, bana bir iki ay izin vererek süreci normalleştirmek yerine beni atmayı tercih ettiler. Sonra da beni bir kez bile arayan olmadı" dedi.