Medya
02 Kas 2010 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

HANGİ ÜÇ DİZİNİN İZLEYİCİSİ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ?

Sabah Gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, üç dizinin izleyicisi yüzünden 'Marko Paşa' oldu..

Üç dizinin seyircisi isyanları oynuyor

Üç ayrı dizinin izleyicileri isyan ve infial içinde... Unutulmaz, Gönülçelen ve Kavak Yelleri... Elektronik posta kutum bu dizilerin izleyicilerinden gelen şikayet mesajları yüzünden obez oldu.

Unutulmaz, atv ekranlarında neredeyse saat 23.00’te yayına giriyor. Reklam kuşaklarıyla birlikte final sahnesinin ekrana gelmesi 01.00’i geçiyor. Hafta arası olduğu için ertesi gün erken kalkıp işe ya da okula gitmesi gereken izleyici ya göz kapaklarına kürdan takıyor ya da uykusuna yenik düşüp, dizinin bölüm finalinde ne olduğunu öğrenebilmek için bir sonraki hafta yayınlanacak özeti bekliyor. (Kılıç Günü izleyicileri de aynı uygulamadan şikayetçi) İzleyiciler soruyor: "Acaba bir önceki dizinin uzun özeti kısaltılsa da bizim dizimiz daha erken bir saatte yayına girse olmaz mı?.."

Gönülçelen dizisiyle ilgili şikayetler de arttı. Murat ile Hasret’in duru aşkına üçüncü bir şahsın dahil olması, izleyicinin tepkisine yol açmış. Onlar Murat ve Hasret’i başka biriyle paylaşmak istemiyorlar. (Bu arada Cansel Elçin’e bravo. Bir hafta boyunca çalışarak, piyanoda o şarkıyı çalmayı öğrenmiş. Enstrüman çalma sahnelerinde işi ucundan tutup sadece parmaklarını kımıldatan saygısız ve ciddiyetsiz oyunculara örnek olur inşallah!)

Kavak Yelleri fanatikleri ise çıldırma noktasında. Dizinin senaristleri, eğer forum sitelerinde yer alan ağır eleştirilerdeki hakaret içeren ifadeleri dava etse, kazanacakları tazminatlar sayesinde bir ömür boyu hiçbir şey yazmadan geçinebilirler. Görünen o ki, Efe ile Aslı’nın bir türlü karşılaşamaması, kabak tadı vermişe benziyor. Bir de hafızasını kaybeden Efe’nin tavandaki o fotoğrafları nereden bulduğu sorulup duruluyor!

Elçiye zeval olmaz. Kanal yöneticisi, yapımcı ve senarist ağabeylerim, ne olur izleyicinin sesine kulak verin. Yoksa bu kardeşiniz, Marko Paşa’lıktan Silivri’ye gönderilecek!..


Yüksel AYTUĞ / SABAH