Medya
11 Kas 2010 08:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

HANGİ DİZİLER EKRANA VEDA EDİYOR HANGİLERİ FİNAL İÇİN CAN ÇEKİŞİYOR?

Bu sezon yayına başlayan iki dizi final yapıyor iki dizi ise ekranda kalmak için son kozlarını oynuyor

DİZİLER FİNAL YAPIYOR
Bizim klasiğimiz; final yapmak. 18 Kasım’da Fox TV’nin ‘Çakıl Taşları’ dizisi final yapıyor. Bu akşam 16’ıncı bölümü yayınlanıyor. Gençlik dizimiz için eleştirilerilere baktım; gayet güzel giden bir gençlik dizisi iken, etrikaların sarıp bu havasından koptuğu ve belki de sonunu hazırladığı söyleniyor. Acaba gerçekten böyle mi? Bu konuda bana yazabilirsiniz. (20.15)

Bir dizimiz de 13 Kasım cumartesi günü “Elveda” diyor: ‘Umut Yolcuları’. İlk bölümlerinde hani böyle hafiften umutlanmıştım. Ama galiba Zuhal Olcay’a oyuncu olarak bizim millet pek ısınamadı. Ya da Zuhal Olcay kendine uygun projeler seçemiyor. ‘Arka Sokaklar’ın Star versiyonu da sayılabilecek dizi, giderek eski havasını yitirdi.

‘DELİ SARAYLI’ BEKLEMEDE
Show TV’nin ‘bitirelim’le ‘nasıl devam edelim’ arasında gidip geldiği bir dizi ‘Deli Saraylı’. 10’uncu bölümü çekildi. 13’e tamamlanacak. Yapım şirketiyle kanal ‘bakalım’ üzerinde anlaşmış durumdalar. Dizinin giderek irtifa kaybetmesi “Nerede yanlış yaptık?” sorusunun cevabını aramakla geçecek. Ben bu diziyi izliyorum. Esprisi, zaman dilimi, klasik laf ‘istiklal savaşı günleri’ne göndermeleri keyifli... Ama bir durağanlık var. Akmıyor dizi. Bir de kanala bakmak lazım.
Show TV daha çok ‘yarışmaların’ hadi biraz daha ileri gideyim ‘Acun Ilıcalı’ ile İç Yapımlar’dan Caner Erdem imzalarının kanalı. Yani dizilerden epey uzaklaştı. Bunun da etkisi var gibime geliyor.

‘KILIÇ GÜNÜ’NÜN SONU BELİRSİZ
Osman Sınav’la konuştum. Bizim gazetede yayından kaldırılacağına dair haber yer almıştı. Yalanlamadı. “Görüşüyoruz” dedi. Kendilerinin de mutlu olmadığını söyledi. Bir saptaması var. Dizilerde fazla yoğun anlatımlar seyirciyi sıkıyor. Daha yalın ve bildik temalarla yola çıkmak daha akıl karı. Ama Sınav “Ben de böyle bir şey denedim” dedi. Evet gerçekten yoğunluk fazla ve gerilim hayli yüklü. Bir de süre sorunu var. Bu ‘film gibi dizi‘ olayına bir son vermenin zamanı geldi. Özellikle ‘farklı denemeler’ içine girenler için bu sistem hiç uymuyor. ‘Ezel’ nitekim böyle bir durumla karşılaştı. Bir dizinin hazırlık safhası bir yıl önceden başlıyor. Oyuncular, çekim ekibi, yatırım vs. Sonra dizi reyting alamayınca bitsin. Gerçekten yazık. Umarım ATV ile sorunlar çözülür.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET