Medya
24 Kas 2010 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

HANGİ DİZİ YOLUN SONUNA GELDİ, REYTİNG CANAVARI ONU DA YUTUYOR MU?

Milliyet Gazetesi televizyon eleştirmeni Ali Eyüboğlu, çok sevilen bir dizinin yakında kaldırılacağını iddia etti?

MAiL ZiNCiRiYLE DiZi KURTARILMAZ

Reyting yoksa, reklam da yok demektir. Otomobilin ne kadar güzel olursa olsun, deposunda yakıt olmadan gider mi? ‘Çakıl Taşları’nı izleyenlerin sayısı diziyi yaşatmaya yetmedi! ‘Deli Saraylı’ dizisinin akıbeti de baştan belliydi

ali.eyuboglu@milliyet.com.tr’ye her gün yüzlerce e-posta geliyor. Eskiden e-postaların çoğunu reklam amacıyla gönderilenler oluşturuyordu. Son günlerde ezici bir çoğunlukla dizi fanatikleri önde.

“Artık 90 dakikalık dizi istemiyoruz” diye e-posta gönderenleri, FOX’un bitirdiği ‘Çakıl Taşları’nın hayranları takip ediyor.
İki grubu, onlara göre sayıları az da olsa ‘Deli Saraylı’ mağdurları izliyor. Dizilerin 90 dakika olmasına karşı başlatılan kampanya henüz bir netice elde etmiş değil.
Bu e-posta grubuna, “90 dakikalık dizi istemiyoruz da, peki ne istiyoruz?” diyerek sorgulama yapanların da eklenmesi bu eylemden de bir sonuç çıkmayacağının habercisi. Gerçi eylemi başlatanlar, önümüzdeki ay ‘Sonbahar’ dizisinin setinde yaşamını kaybedenlerin ölüm yıl dönümlerinde mezarı başında yapacakları anmayla çemberi daha da genişletmeye kararlı, ama süreçten hiç de ümitli değilim.
‘Çakıl Taşları’ hayranlarının severek izledikleri dizilerinin bitmesine duydukları tepkiyi anlıyorum.
Ancak dizi tutkunlarının sadece köşe yazarlarına e-posta gönderip, onların yazmasıyla oluşacak kamuoyunun o dizinin ekrana dönmesini sağlayacak yeterli bir girişim olduğu kanaatinde değilim.
Sonuçta ticari bir iş bu.
Reyting yoksa, reklam da yok demektir. Otomobilin ne kadar güzel olursa olsun, deposunda yakıt olmadan gider mi?
‘Çakıl Taşları’nı izleyenlerin sayısı da o diziyi yaşatmaya yetmedi demek ki! FOX’un yöneticileri deli mi ki, reyting alan ve reklam getiren bir diziyi bitirsin.
‘Deli Saraylı’ dizisinin akıbeti de baştan belliydi. Dönem komedisi riskli bir işti. Süreç Film ve Show TV, bile bile bu riske girdi.
Seyirci onlar kadar ‘Deli Saraylı’yı benimsemedi. Kanalın, anons ettiği tarihte diziyi ekrana getirmemesi elbette ki eleştirilmeli.
Demek ki onlar da, “Zararın neresinden dönersek kardır” deyip, bu yola başvurdu. ‘Deli Saraylı’nın yerine, daha fazla reyting alacaklarına inandıkları bir başka yapımı ekrana getirdi.

Show TV’nin yaptığından anlaşılan o ki, ‘Deli Saraylı’ için de ‘yolun sonu’ göründü. Bunca yıllık tecrübeme dayanarak şunu iddia edebilirim ki, bu reytingle ‘Deli Saraylı’nın ilk 13 bölümü tamamlaması zor. 10’uncu bölümde ‘final’ yapıp, bitirirler onu.