Medya
21 Eki 2022 19:13 Son Güncelleme: 21 Eki 2022 19:18

Halk TV'ye telif hırsızlığı iddiası! O ajansın videolarını patentliyor

Halk TV'nin Facebook'ta Anadolu Ajansı videolarını kendi adına kaydettiği ortaya çıktı. Halk TV ise yaptığı hak ihlalini savunmaya çalıştı. Halk TV'nin başka hangi ajanslardan telif hırsızlığı yaptığı ve Facebook kullanıcılarına hak ihlalinde bulunduğu araştırılıyor.

Halk TV'nin Facebook'ta Anadolu Ajansı videolarını kendi adına kaydettiği ortaya çıktı. Halk TV, Anadolu Ajansı videolarını teliflediği için bu videoları kullanma hakkına sahip olan diğer kanallara sürekli uyarı gidiyor. Diğer kullancıların bu videoları kullanmaları engelleniyor. Bu kanallardan biri de Ulusal Kanal.

Ulusal Kanal, Anadolu Ajansı’nın üyesi olmasına rağmen Halk TV, Ulusal Kanal'ın Youtube'da bu videoları yayınlamasını engelliyor. Ulusal Kanal konuyu Halk TV'ye ilettiğinde Halk TV telif hakkı talebini geri çekse de bu kez yeni yayınlanan videolara telif hakkı talebi yolluyor.

Ulusal Kanal'ın Halk TV'ye itirazlarında Anadolu Ajansı üyesi olduğunu belirtmesine rağmen Halk TV telif hakkı talebinde bulunmaya devam etti ve Facebook sahte telif hakkı talepleri nedeniyle Ulusal Kanal’ın gelir modelini kısıtladı.

Halk TV'den Ulusal Kanal'a konuyla ilgili verilen yanıt ise "Videolarımız çok fazla kullanıldığı için videoların haklarını açmak durumundayız” oldu. Halk TV alenen Anadolu Ajansı videolarını Facebook'ta kendi adına patentliyor. Telif hakkı hırsızlığı yapıyor.

Ulusal Kanal yetkilileri Halk TV'nin yaptığı bu hak ihlalini Anadolu Ajansı'na iletti. Ajanstan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Halk TV'nin telif hırsızlığını başka hangi ajanslara ve Facebook kullanıcılarına yaptığı ise araştırılıyor.