Medya
08 Eyl 2023 19:11 Son Güncelleme: 08 Eyl 2023 21:05

Habertürk Tv’de sürpriz ayrılık! Hangi ünlü ekran yüzü veda etti?

Habertürk programcısı ve gazeteci Afşin Yurdakul, 2013 yılından bu yana görev yaptığı Habertürk TV'den ayrıldı. Yurdakul veda konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Habertürk programcısı ve gazeteci Afşin Yurdakul, 2003 yılından bu yana görev yaptığı Habertürk TV'den ayrıldı. Yurdakul'un son yayında yaptığı veda konuşması ise herkesi duygulandırdı.

"TÜRKİYE'NİN BÜTÜN RENKLERİ, BÜTÜN RENKLERİNE EMANET OLSUN"

Bugün gerçekleşen son yayının ardından izleyicilere veda eden Yurdakul, şunları söyledi:

Yayının sonuna geldik. Bugün bir anonsum var değerli izleyiciler. Benim için duygulu olacak. O yüzden anlayışınızı da rica ediyorum. 2013 yılından beri kamera önünde ve arkasında farklı görevlerde bulunduğum HaberTürk ekranında bugün son yayınım. 10 yıl çok uzun bir süre. Dış haber müdürü olarak görev yaptığım yıllarda Arap ayaklanmaları, Suriye savaşı, göç krizi, sonrasında darbe girişimi, sınır ötesi operasyonlar, seçimler, referandumlar, ekonomik darboğaz, Avrupa'nın göbeğinde bir savaş, dünyayı sarsan bir salgın yani bu ekrandayken hep krizlerle boğuştuk diyebilirim. Bu 10 yılda bu ekranda hep sakin ve bilgi temelli tüm görüşlere saygılı, mesafeli, empatiyi önceleyen, Türkiye'yi önceleyen, dünyada olan biteni titizlikle vurgulayan yayınlara imza atmaya gayret ettim. Bu programda özgün ve samimi bir alan tutturmaya çabaladım bu süre içerisinde. Bu alanı kollayan ve desteğini daima hissettiren CİNER Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ'a, yayın yönetmenimiz Mehmet Yeşilkaya'ya, kamera arkasında tüm birimlerde omuz omuza çalıştığımız tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Keza izleyicilerime büyük bir teşekkürüm var. Yıllar içerisinde sert eleştirileriniz hep kendimi geliştirmeme vesile oldu. Güzel sözleriniz de devam etmek için bütün koşullara rağmen cesaret bulmaya vesile oldu. Bana hep 'dünyada en iyisi neredeyse git öğren sonra da gel ülkende hizmet et evladım' diyen rahmetli anneme ve canım babama yani aileme teşekkür ediyorum. Veda etmeden de şunu söylemeyi bir borç biliyorum. Bu meslek yani gazetecilik büyük bir kıskaçta. Demokrasi olmadan, hukukun üstünlüğü olmadan, ifade özgürlüğü el üstünde tutulmadan da nefes alamaz. Nefes aldırmak da hepimizin görevi bu ülkede. Dünyanın bu kritik zamanında ülkeme de hakkıyla demokrasi, adalet, refah ve ferahlık diliyorum. Türkiye'nin bütün renkleri bütün renklerine emanet olsun. HT360'tan son kez iyi akşamlar. Allah'a ısmarladık.

SEÇİM SONRASI AYRILIK RÜZGARI ESTİ

Seçim sürecinin ardından Habertürk'te tanıdık isimler bir bir görevlerinden ayrıldı.

Seçim sürecinde Habertürk yazarı Sevilay Yılman ve Ebru Baki kurumla bağını keserken, 14 Mayıs sonrasında ise Fatih Altaylı, Kübra Par ve Kürşad Oğuz da Habertürk'ten ayrılan isimler arasına katılmıştı.

AFŞİN YURDAKUL KİMDİR?

1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Lisans eğitimini ABD'de Columbia Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi Televizyonculuk ve Uluslararası Habercilik bölümünde tamamladı. Mezuniyetinin ardından CBS, Al Jazeera ve SkyNews kanallarında çalıştı. Bunun yanı sıra yabancı dergilerde editörlük yaptı.

1982 yılında dünyaya gelen sunucu Afşin Yurdakul, üniversite eğitimini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi Televizyonculuk ve Uluslararası Habercilik bölümünden mezun olarak tamamladı.

Mezuniyetinin ardından CBS, Al Jazeera ve SkyNews kanallarında görev aldı. Bunun yanı sıra yabancı dergilerde İngilizce olarak çeşitli yazılar kaleme aldı.

Türkiye'de ilk olarak Ntv kanalında görev alan Yurdakul, burada iki yıl burada çalıştıktan sonra Habertürk'e geçiş yaptı. 2013 yılından bu yana Habertürk ekranlarında karşımıza çıkmaya devam ediyor. İlk olarak "Eksen" programıyla karşımıza çıktı, burada kazandığı tecrübenin ardından ise "Nedir Ne Değildir" ve "Habertürk Manşet" programlarının sunuculuğunu yaparak kalitesini ispatlamış oldu.2018 yılında büyük bir başarı gösterdi ve Gazetecilik Vakfı'nın ilk kez Türk gazeteciler için açmış olduğu Robert L. Long bursunu kazandı. 27 gazeteciyle birlikte 1 yıl boyunca Harvard Üniversitesi'nde Suriye'deki insanı kriz ile ilgili çalışmalarda bulundu.

Gösterdiği başarı ve Amerika'da yapmış olduğu çalışmaların ardından tekrar Habertürk ekranlarına geri döndü ve görevinin başına geçti.