Medya
01 Ara 2012 20:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

GÜNDEMİN BATSIN TÜRKİYE!

Medyaradar sinema-tv yazarı Murat Tolga Şen, Türkiye'nin sürekli değişen popüler gündemini ve Altın Portakal Film Festivali'nin takvim değişikliğini sorguluyor.

Bütün bu geleneksel, dijital ve hatta ‘sosyal’ medya ne işimize yarıyor? Güya her şeyi tartışıyoruz, ölçüyoruz, biçiyoruz, aklın eleğinden geçiriyoruz. Palavra! İnternet yüzünden bilgiyi içselleştiremediğimiz gibi tartışmayı da bir sonuca bağlamaktan çok uzağız.

Ne oldu da televizyona yapılan, bir yıl sonra kimsenin hatırlamayacağı işlere bu kadar sardık? Elimizde kocaman RTÜK değneği varken çaresiz aile babasının kahvehane muhabbetine çevirdik, neden? Çünkü TV popüler gündem yaratmaya çok müsait… Behzat Ç, Muhteşem Yüzyıl derken arkadan vagonlar geçiriliyor!

Birileri de bizim kreşe yeni başlamış, oyuncak seven bir çocuk olduğumuzun farkında olarak asıl gündemi karartacak şahane düt dütler veriyor elimize… Oynayın çocuklar!

Büyüklerin oyunu bambaşka… Plastik oyuncaklarla oynanmıyor. Füzeler, radarlar, ne ararsan var. Teknolojik ve pahalı oyuncaklar… Başka çocukları öldürebilecek türden şeyler!

“Adam gibi ölmek”ten başka çaremiz kalmadığında bunun bir oyun olmadığını da anlayacağız. Bakalım ne zaman!

50. ALTIN PORTAKAL’DA ERKEN MAHSUL ALINACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV işbirliğiyle gerçekleştirilecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, takvimi erkene çekti. Festival 2013 yılında 20-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

48. ve 49. Festivallerde yağmur nedeniyle izleyicilerin festival mekânlarına ulaşmasında ve açık havada gerçekleştirilen programlarda sıkıntılar yaşandığından dolayı 50. Festival’in Eylül ayı sonunda yapılmasına karar verilmiş. Ayrıca Kurban Bayramı tarihinin Ekim ayına tekabül etmesi de festival tarihinin erkene alınmasında etkiliymiş.

Çok sevindim yoksa sıkı bir yağmurluğu bavula koymadan Altın Portakal’a gitmek olmayacaktı. Nedense her yıl, doğa bizim yolumuzu gözler gibi, gittiğimiz günün ertesinde başlıyor ağlamaya... Eylül ayı Altın Portakal için daha doğru bir zamanlama...

Elbette, yazılmayan bir diğer sebep yaklaşan yerel seçimler…  Antalya’nın AKP’li bir yönetime geçmesi durumunda festivalin bambaşka bir akıbeti olacak. Yoksa, Kurban bayramına uyarız dersek her yıl bir hafta geriye almalı bir Altın Portakal’ımız olur, çok da saçma olur.

Şu anki takvimde Altın Koza ve Altın Portakal Kutuplardaki buzullar misali çarpışıyorlar. Eğer Koza takvimini değiştirmezse olan bize olacak!

NATACHA ATLAS...

Baştan söyleyeyim, konser adamı değilim. Guns’n Roses klibindeki T-800 Terminator misali dolanırım ortalarda ancak dün gece Getto’da yapılan Natacha Atlas dinletisinde durumum farklıydı. Bindim bir uçan halıya, çıktım yükseklere... 10:30’da çıkacak derken biraz gecikti ancak beklediğimize de değdi. Mekanın 2. katından bu büyüleyici kadını huşu içinde izledim/dinledim. Başka bir dünyadan melodiler adeta... Hem çok tanıdık hem de çok yabancı...

twitter.com/murattolga