Medya
21 Mayıs 2014 08:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Gülen'in bedduası "Müstahaktır"ın dini versiyonudur!

A Haber'de Duygu Leloğlu’nun sunduğu Gece Ajansı'na katılan Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altınok, Yılmaz Özdil ile Fethullah Gülen'in Soma faciası üzerine yaptığı çıkışlar arasında ilginç bir benzerlik kurdu. Altınok "Beddua, Yılmaz Özdil’in dediği ‘müstahaktır’ın dini versiyonu." dedi.
Yılmaz Özdil’in nefret suçu işlediğini söyleyen Altınok, Hürriyet  gazetesini de ‘bu ülkedeki bir çok kesimi ötekileştirmiş bir gazete’ olarak nitelendirdi. Melih Altınok; Soma faciasının yaşandığı ilk günlerde Hürriyet’in şirketin sorumluluğuna dair hiçbir şey yazmadığını dile getirerek, ciddi bir PR faaliyeti yapıldığını da ifade etti.

HÜRRİYET BU ÜLKEDEKİ BİR ÇOK KESİMİ
ÖTEKİLEŞTİRMİŞ BİR GAZETEDİR


Yılmaz Özdil’in konuşmasının çarpıtıldığını falan düşünmüyorum. Çok naif bir insansınızdır, nefret suçundan uzak duran, insan haklarına saygılı, ayrımcılık yapmayan bir gazetecisinizdir ağzınızdan böyle bir şey yanlışlıkla çıkarsa bunu telafi edebilirsiniz. Bahsettiğimiz insan Yılmaz Özdil… Roboski’de ölen o çocuklara katır diyen, daha önce Ahmet Türk’ün bir Kürt siyasetçinin burnu kırıldığı zaman iyi olmuş canım diyen bir adam. Yazdığı gazete de bu ülke de nefret suçunun manifestosunu yazmış bir gazete. Merkez medyan amiral gemisi, bütün herkes için ayrımcılık yapmış, Kürtler için, solcular için, dindarlar için. Bu ülkede çevrede kesim varsa hepsini ötekileştirmiş linç etmiş bir gazeteden bahsediyoruz. Yılmaz Özdil’in çıktığı televizyon kanalı da öyle. Ben Gezi olaylarında hatırlıyorum, birileri ölmeyecek mi diyen spikerlerin çalıştığı her şeylerini bu nefrete vakfetmiş bir kanal. Dolayısıyla ortada hiç şaşırtıcı bir olay yok.

YILMAZ ÖZDİL NEFRET SUÇU İŞLEMİŞTİR

Yılmaz Özdil açıkça nefret suçu işliyor. Siz hak edilmiş bir sonu yaşıyorsunuz diyor somalılara. Siyasal iktidara desteğiniz var, siyasi tercihinizin bedelini ödüyorsunuz, bu yüzden öldünüz hak ettiniz diyor. Bunun karşılığı her dilde nefret suçudur.  Hukuki bir şey var ortada. Dolayısıyla ben Somalıyım, buyum şuyum. Bizi Yılmaz Özdil’in nerde doğduğu kimin çocuğu olduğu bizi ilgilendirmiyor. Ama eğer bu yetkiyi almışsanız siz,  ve tüm gazeteciler kamu hizmeti görüyor çok ağır sorumluluklarımız var. Siz bu yetkiyi, bu sorumluluğu taşıyamıyorsunuz, insanlara hakaret ediyorsunuz Onun patronu Aydın Doğan da bu nefret suçunun işlenmesine gazetecisini yayın organlarını aracılık ediyorsa o da o noktada sorumlusunuzdur. 

HÜRRİYET İLK GÜNLERDE ŞİRKETİN SORUMLULUĞUNA
DAİR HİÇBİR ŞEY YAZMADI


Ciddi bir anlamda bir PR faaliyetine dönüştürdüler. Aslında bunlar utanç vesikası olarak geçecek. İlk günlerde şirketin sorumluluğuna dair hiçbir şey görülmedi Hürriyet’te. Hürriyet’in ilk sayfasını hatırlıyorum, üç tane köşe yazarı gitmişler somada dua ediyorlar. Bize ne… Kimi ne ilgilendiriyor sizin kişisel faaliyetleriniz, PR faaliyetleriniz. Ya da Cnntürk’te çıkan ünlü bir anchorman’ın tutamadığı göz yaşlarını gösterdiler bizlere.  Yine aynı şeyi söyleyeceğim bize ne. Bunu montajda çıkartırsınız.  Babasını kaybetmiş bir çocuğa üzülmemiz için ekstra vicdan çağrısı yapan adamlar komik oluyorlar ama bunun üzerinden bir siyasi propaganda örgütlüyorlar.

GÜLEN DE ÖZDİL'E BENZER BİR MESAJ YAYINLADI

Yılmaz Özdil Soma’da yaşananlara seküler bir terminolojiyle müstahaktır dedi. siz bunu hak ettiniz dedi. Cemaat medyasının kalemleri de, daha dini bir terminoloji kullanarak bu acı sonucun 30 Mart seçim sonuçlarının bir karşılığı olduğunu yazdılar çizdiler. Fethullah Gülen’in mesajına bakın ne diyor orada?  Allah rahmet eylesin mi diyor. Hayır. Allah başka felaketler de yaşart bilmem ne… Şunu demek istiyor; benim siyasi tercihlerime uygun bir tavır geliştirmediniz. Allah da sizin cezanızı verdi.
BEDDUA "MÜSTAHAKTIR"IN DİNİ VERSİYONUDUR!

Beddua ve Yılmaz Özdil’in dediği gibi ‘müstahaktır’ının dini versiyonu. Cemaat medyası da bu sürece ortak oldu, manipülasyonlarda merkez medyayı hiç aratmadılar. Ben zaten artık ayırarak konuşmuyorum. Ciddi anlamda Kartaca yıkılmalıdır ittifakı etrafında yan yana gelmiş kesimler bunlar.