Medya
12 Tem 2011 18:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:34

GÖREV ONU ÇAĞIRIYOR! YAVUZ SEMERCİ YİĞİT BULUT'U HANGİ KURUMUN BAŞKANLIĞINA ÖNERDİ?

Yiğit Bulut ile Yavuz Semerci arasında "fare" yüzünden patlak veren polemikte yeni gelişme.Semerci, aklına gelen parlak öneriyi köşesinden paylaştı.

Yalan haberciliğe destek vermeyin…

Yiğit Bulut önceki gün köşesinde internet sitelerinde yalan ve çarpıtılmış haberler yayınlandığını belirterek reklam verenlere çağrıda bulundu ve “Bu tip sitelere reklam vermeyin. Maddi olarak desteklemeyin” dedi.


İnternet tarafında da yoğun mesai harcıyorum. Bu nedenle Yiğit Bulut’a katılıyorum. Kendisini destekliyorum. Ve reklam verenlerin kendisini ciddiye almama ihtimalini düşünerek çağrıyı bir de ben yinelemek istiyorum. Yalan haber üreten, dedikodu sitelerine reklam vermeyin.

***
Ama aklıma takılan teknik bir konu var. Bu tip siteleri nasıl tespit edeceğiz? İşte bu noktada aklıma parlak bir öneri geldi.

Onu paylaşmak istiyorum.

Reklam verenler ve gazetecilerden oluşan bir kurum oluşturalım. Bu kuruma üye olacaklardan aylık bir bedel alalım. Bu kurumun bir sekretaryası olsun. Bu kurul, yalan yanlış haber yayınlayanlar ve başka sitelerden haber aşıranları tespit ederek yayınlasın. Hatta bu kurum, BDDK, TMSF, SPK gibi resmi bir kimliği olursa şahane olur. (Hazır hükümetin kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi var. Üç madde yeter.) Diyelim bu kurulun açıkladığı yalan haber yazan sitelere reklam verilmeye devam ediyor. Hemen devlet devreye girsin. Reklam verenlerin kamu ihalelerine girmesi yasaklansın. Uzatana ceza verilsin!

Ben bu kurumun başkanlığına Yiğit Bulut’u öneriyorum. Kendisinin fevkalade başarılı olacağına eminim. Kurulun başkan yardımcılıklarına da atanacak kişileri HSYK üstlensin.Dedim ya Bulut’a katılıyorum…

Görev onu çağırıyor!

(Not: Bu önerimi basın özgürlüğü açısından vahim bulanlara tek bir lafım var: Haklısınız. Ama Bulut’u kızdırmaktansa, özgürlükleri biraz kısıtlamak daha makul geldi bana!)