Gündem
20 Mayıs 2014 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Gezi yüzünden kapatılmıştı! Hangi dergi yeniden yayına başlıyor?

Gezi olaylarını Temmuz 2013 sayısına taşıdığı için kapatılan dergi, eski kadrosuyla ama yeni adıyla 1 Haziran'da yeniden çıkıyor

Doğuş Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve Gezi olaylarını kapağına taşıdığı Temmuz 2013 sayısı nedeniyle kapatılan NTV Tarih dergisini hazırlayan ekip, NTV'den bağımsız olarak ve #Tarih adıyla 1 Haziran'da yeniden okurla buluşmaya hazırlanıyor.

Dergi, eski yayın yönetmeni Gürsel Göncü yönetiminde ve aynı ekip tarafından hazırlanıyor.

Bu kadroya ek olarak yine Gezi olayları sırasında istifa eden eski NTV Program Müdürü Murat Toklucu da dergide yazı işleri müdürü olarak görev yapacak. #Tarih'in yayıncısı ise Doğuş Grubu eski CEO'su Cem Aydın'ın büyük ortağı olduğu Stüdyo Yapım.

Cem Aydın da Gezi sürecinde Doğuş Grubu'ndan istifa etmişti.

DERGİ KAPATILDI, SANSÜRLENEN SAYI KİTAP OLDU

Gezi Parkı eylemlerini konu alan 2013 Temmuz sayısı, yönetimde krize neden olmuş, Doğuş Grubu derginin kapatılmasına ve olay sayının yayınlanmamasına karar vermişti.

Dergiyi yayınlayan ekip ise, Metis Yayınlarının desteği ile sansürlenen sayıyı "Gezi Direnişi ve Halk Hareketlerinin Geçmişi" #yaşarkenyazılantarih" adıyla kitaplaştırdı. Kitabın geliri, olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerine aktarıldı.