Gündem
30 Eki 2012 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM'DAN RTÜK'E AÇIK ÇAĞRI!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı televizyon kanallarını RTÜK'e şikayet etti..

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, RTÜK'ü göreve çağırarak bazı spor kanallarında Türk sporuna zarar verildiğini iddia etti..

Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin Kasım sayısında kaleme aldığı yazıda RTÜK ve hükümeti göreve çağırarak isim vermeden bazı programları durdurmaları için göreve çağırdı..

İşte Aziz Yıldırım'ın yazısından bir bölüm :

"Artık toplumun geniş kesimlerinde büyük tepki toplayan, sporseverleri birbirine düşüren, her şeyin ama her şeyin en olumsuz, en kötü tarafına bakan, bunu da en yıkıcı kelimelerle saatlerce televizyon ekranlarına taşıyan medyanın belli kesimleri şunu bilmelidir: Yeter artık! Futbolu sadece sorundan, kavgadan, krizden skandaldan ibaret bir mecra haline getirdiniz. Herkesi birbirine düşürdünüz. Futbolcular, teknik adamlar, başkanlar, yöneticiler geliyor, gidiyor. Siz ise her zaman oradasınız. Kendinizi Türk futbolunun, sporunun üzerinde adeta Demokles’in kılıcı ilan etmişsiniz.

Ancak artık yeter! Spora hizmet eden insanlara, hiçbir karşılık gözetmeden Türk sporu için çalışan insanlara saygınız olsun. Konuşacaksak da futbolun gerçek sorunlarını konuşalım, altyapıyı konuşalım, beslenmeyi konuşalım, yatırımı konuşalım, geleceği konuşalım... Önce RTÜK’ü, daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni göreve davet ediyoruz. Basın özgürlüğü adı altında yapılan bu kepazeliğe, kural tanımazlığa, saldırganlığa, kardeşi kardeşe düşürme anlayışına "DUR" deyin.

Artık sadece futbol konuşsun, futbol konuşulsun. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Milli futbolcularımız, maç öncesi milli takım kampında televizyonu açıyor, milli maçtan başka her şeyi görüyorlar, seyrediyorlar. Kimse milli maçla ilgilenmiyor, gerekli ortam hazırlanmıyor, sonra puan kayıpları gelince başlıyor ahkam kesmeler, hakaretler... Bu gidişe hep birlikte "Dur" demeliyiz. Olimpiyatlar öncesi giden sporcuları teşvik edecek, motive edecek bir tane haber, analiz veya program yapılmıyor ancak madalya gelmeyince top yekun saldırı başlıyor. Bu işte bir yanlışlık var, bu iş böyle gitmez. Sorunları, sıkıntıları olsa da, Türk sporu bunları hak etmiyor."