Medya
26 Mar 2019 11:45 Son Güncelleme: 26 Mar 2019 11:49

Fehmi Koru'dan çarpıcı seçim yazısı! Siyasette şok etkisi yapacak

Usta gazeteci Fehmi Koru bugünkü köşesinde partilerin yürüttüğü seçim kampanyasını değerlendirdi. AK Parti'nin yanlış bir seçim kampanyası yürüttüğünü söyleyen Koru, seçim sonuçlarına dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yerel seçimlere 4 gün kaldı. Türkiye pazar günü sandık başına gidecek ve 81 ilin belediye başkanları belli olacak. Kimi illerin el değiştireceği ve kimisinde sürprizlerin yaşanacağı konuşulurken gazeteci Fehmi Koru’dan dikkat çeken bir yazı geldi. Koru, bugünkü yazısında partilerin seçim kampanyasını değerlendirdi. 

AK Partinin seçim kampanyasında hatalar yaptığına dikkat çeken Koru, seçimde yaşanabilecek olasılıkları kaleme aldı. 

Koru, AK Parti veya MHP’nin elinde bulunan büyükşehir belediyelerinden bazılarının muhalefet partilerinin gösterdiği adaylar tarafından kazanılması durumunda ne olacağını sordu ve; ''Ankara söz gelimi, ya da İstanbul? Bursa, Balıkesir, Antalya gibi AK Partili başkanlarca yönetilen kentlerimiz, Manisa, Adana, hatta Osmaniye gibi MHP’li belediye başkanlarına sahip kentler başka partilerin aday gösterdiği kişileri belediye başkanı seçerlerse? Olur mu, böyle bir sonuç çıkabilir mi bilemem elbette, ancak geçmişte yaşananlara baktığımda, yenilmez armada gibi görünen nice partinin hiç beklemedikleri seçimlerde seçmen tarafından façalarının bozulduğunu görebiliyorum’’ ifadelerini kullandı. 

Yerel seçim yerel iktidarları sarsacak sonuçlarla ülkeyi tanıştırırsa..

Ya bu ‘yerel seçim’ yerel iktidarları sarsacak sonuçlarla ülkeyi tanıştırırsa diyerek seçimde yaşanabilecek olasılıkları değerlendiren Koru, ''Özellikle de iktidarın bütün ağır toplarını sanki genel seçim imiş gibi cepheye sürmesi, ‘beka sorunu’ türünden ancak en son başvurulabilecek bir silahı erkenden söylem olarak benimsemesi ve her türlü ‘mahrem’ bilgi ve belgenin ortalığa saçılması söz konusu iken böyle bir durum yaşanırsa ne olacak? El altında hazır tutulan ‘dış güçler’ mazereti sandık başına yabancı ellerin müdahalesi düşünülemeyeceğine göre geçerli olmayacak, medyanın çok büyük bölümünün bu seçimde iktidar cephesine destek verdiği ortadayken ‘iç güçler’ bile mazeret olarak kullanılamayacaktır’’ dedi.

Muhalefet partileri en düşük profili sergiliyor

Muhalefette yer alan bütün partilerin şimdiye kadar gözlemlediği en düşük profilli sergilediğini belirten Koru, sürekli olmaz dediği senaryo olur ve muhalefet seçim sonunda iktidar cephesi karşısında daha başarılı görünürse, bu sürpriz durumun, siyasette kaçınılmaz biçimde bir şok etkisi yapacağını söyledi.

İktidar kaybederse muhalefet memnun olmayabilir

Koru muhalefetin ekonomik zorlukların daha da artacağı beklentisiyle var olan dengelerin değişmesini istemediği görüntüsü verdiğini ve iktidar cephesinin kayıpla çıkması durumunda muhalefetin bu seçimden, memnuniyet duymayabileceğini ifade etti. Koru sözlerini AK Parti yanlış bir seçim kampanyası yürütüyor’’ ifadeleriyle bitirdi. 

ETİKETLER
#fehmi koru #ak parti