Medya
03 Ağu 2013 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:19

FATİH ALTAYLI'DAN DEMİRÖREN'E SERT TEPKİ!

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Demirören'e çok sert tepki gösterdi..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in "Maçlar gündüz oynansın. İçki de içilmez. Daha iyi olur" sözlerine Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı sert bir tepki gösterdi.

Demirören’in sözlerini eleştiren Altaylı yazısında "Şimdi Futbol Federasyonu bu maçları gündüz saatine alırsa, Türkiye Süper Ligi’nin naklen yayın değeri bir anda 80 milyon dolara düşer" şeklinde bir iddida bulundu.

İşte Fatih Altaylı’nın o yazısı

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in "yönetim yetkinliği", Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı’ndan bu yana sorgulanıyor. Demirören, Beşiktaş’ı maddi manevi büyük sıkıntıların içine sürükledikten sonra, sanki büyük başarılara imza atmış bir spor adamıymışçasına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na getirildi.

Geldiği günden beri Beşiktaş’taki "başarısızlığını" Türk futboluna da yansıttı. Futbolumuzun hali ortada, milli takımımızın hali ortada. Yıldırım Demirören birkaç gün önce,Gençlikve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir öneriyi gündemine alarak garip bir açıklama yaptı. Hatırlayacaksınız, Suat Kılıç sporda şiddetin önüne geçmek için Süper Lig maçlarının gündüz saatlerinde oynanması önerisini getirmişti.

Demirören işte bu öneriye sahip çıktı ve "Maçlar gündüz oynansın. İçki de içilmez. Daha iyi olur" dedi. Aslında aklı başında, şuuru açık bir Futbol Federasyonu Başkanı, böyle bir öneriye karşı çıkmalıydı. Çünkü maçların gündüz oynanması, sportif açından ciddi sorunlar yaşayan Türk futbolunu, mali açıdan da bitirecek bir öneridir. Nedenini anlatayım da "Ne alaka" demeyin. Bugün Türk futbolunun, kulüplerin ve federasyonun enönemli ve en büyük geliri, Digiturk’ün ödediği "naklen yayın parası".

Digiturk, Futbol Federasyonu’na Süper Lig maçlarının naklen yayın bedeli olarak 321 milyon dolar ödüyor. Bu parada başarılarına ve geçmişlerine bakılarak kulüpler arasında pay ediliyor. Bir kısmı da federasyona kalıyor. Digiturk naklen yayınlar için bu parayı ödüyor; çünkü maçlar gece oynanıyor. Yani televizyon terimiyle "prime time"da oynanıyor. Televizyonlar için en değerli ve en pahalı saat diliminde.

Sektördekiler bilir ki, prime time’da yayınlanacak reklamların fiyatı, gündüz kuşağında yayınlanan reklamlardan en az 4 kat daha pahalıdır. Yani prime time, diğer zaman dilimlerinden 4 kat daha değerlidir. Şimdi Futbol Federasyonu bu maçları gündüz saatine alırsa, Türkiye Süper Ligi’nin naklen yayın değeri bir anda 80 milyon dolara düşer.

Bir Futbol Federasyonu Başkanı’nın, başında olduğu kurumun en değerli varlığının değerini 4’te bire düşürmeye çalışmasının adını ben koymayayım, siz koyun."