Medya
14 Oca 2011 11:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

FATİH ALTAYLI İLE MURAT BARDAKÇI'NIN SPIELBERG ŞAKASI ARAP TV'LERİNİ NASIL KARIŞTIRDI?

Murat Bardakçı Fatih Altaylı ile yaptıkları "şaka"nın boyutunun ne hale geldiğini yazdı.

Murat Bardakçı Çarşamba günü, iki gün boyunca sürdürdüğü "şaka"yı yazmıştı.  Milyonlarca izleyiciyle dalga geçen Bardakçı şöyle demişti:

"Program sırasında Fatih Altaylı ile beraber yaptığımız geyiği hatırladım ve Steven Spielberg'in bir Fatih Sultan Mehmed filmi çekeceğini, Fatih rolünü Tom Cruise'un oynayacağını, Spielberg'in Erhan'ı arayıp danışmanlık teklif ettiğini söyledim. Sonra hızımı alamadım "Bendeniz de, bir Sultan Abdülhamid dizisinin danışmanlığını yapıyorum. Teklif çok güçlü bir mâlî gruptan gelmişti, reddedemedim" dedim."

Bardakçı bugün köşesinde "şaka"nın boyutunun ne hale geldiğini de yazdı.

ARAPLARI DA KIZDIRDI

"Teke Tek Özel'de Fatih Altaylı ile başlatıp daha sonra Tarihin Arka Odası'nda Erhan Afyoncu ile devam ettirdiğimiz şaka sadece bizde değil, Arap dünyasında da fena ciddiye alınmış ve Araplar'ı kızdırmış." diyen Bardakçı şöyle devam etti:

Suudi Arabistan'da yaşayan, annesi Türk olduğu için mükemmel Türkçe bilen ve hem İngilizce hem Arapça şiirleri olan ve şiirlerinden bazıları Türkçe'ye de tercüme edilen Abir Zeki, programları devamlı seyredermiş. Spielberg ve Tom Cruise bahsi geçince, konuştuklarımızı hemen Arapça'ya çevirmiş ve "Bu haber, Habertürk isimli Türk TV'sinin 'El-Gurfa el-Halfi min et-Tarih' isimli programında duyuruldu" diyerek Türkiye'deki bazı magazin haberlerini tercüme ettiği Arap yayın grubu MBC'ye göndermiş.

ARAP SİTELERİ HABERİ YAYGINLAŞTIRDI

Abir Zeki'nin haberinin MBC'nin internet sitesinde de yeralmasından sonra, dünya kadar Arap sitesi haberi alıp sayfalarına koymuşlar.

Arap dünyasında günlerden buyana Spielberg, Tom Cruise ve Fatih Sultan Mehmed filmi hakkında binbir türlü yorum yapılıyor...

MBC'nin sitesine gönderilen yorumlardan bazıları şöyle:

ARAPLARIN SİTELERDEKİ YORUMLARI

- "Bu adam (yani Tom Cruise) Araplar'dan nefret ediyor. Gazze savaşında da bunu söylemişti."
- "Yazık! Yönetmen de Yahudi... Korkarım, Fatih'in hayatını deforme eder!"
- "Müslümanlar'ı inşaallah kötü göstermezler..."
- "Bu işte bir iş var... Tom'un Araplar'dan nefret ettiğini herkes bilir. Müslümanlar'a karşı kin doludur ve nefretini medyada hep açıklamıştır..."
- "Saçmalık! Yönetmen hem Yahudi hem Siyonist; aktör de Müslümanlar'dan nefret ediyor."
- "Umarım, filmi başlamadan durdururlar."
- "Bu filmin tarafsız olacağını sanmıyorum. Gerçekleri göstermeyecekler."
- "Yazık oldu! Bunlar mı İslam'ın kahramanını temsil edecekler?"
- "Bu iş galiba bir şaka ve saçmalık. Onca aktörün arasında bula bula bu adamı mı bulmuşlar?"