Medya
17 Nis 2012 16:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

"EZİK DEĞİLDİ AMA PALAVRACIYDI!" ALTAYLI'DAN ERBAKAN YORUMU!

Fatih Altaylı, Mehmet Tezkan'ın Erbakan'la ilgili sözlerine yanıt verdi.

Millyet yazarı Mehmet Tezkan dün kaleme aldığı köşe yazısında 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili olarak medya aktörleri adına savunma yaptı ve 'Erbakan'ın hiç mi suçu yok' diye sordu. Bazı kesimler tarafından sert bir dille eleştirilen bu yazıya bir tepki de Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

Tezkan'ın 'Erbakan ezikti' sözlerine karşı çıkan Altaylı, ezik yakıştırmasının Erbakan'ı tarif etmediğini belirtti. Altaylı yazısında: "Erbakan'ın yaptığı çok şeye karşı çıktım. Yazdım. Ama ezik olduğunu asla söylemem. Söyletmem. Haksızlık olur." ifadelerine yer verdi.

İşte Altaylı'nın o yazısı;

Milliydi, ezik değil

Mehmet Tezkan dün Erbakan'ı ve Milli Görüş'ü eleştiren bir yazı kaleme aldı. Yazının bütününe yönelik bir lafım yok. Doğruları çoğunlukta. Ama Erbakan için kullandığı "ezikti" ifadesine katılmadığımı söylemem gerek.

ERBAKAN SAYGILI, AŞIRI SAYGILIYDI
Erbakan'ın idare-i maslahatçı politika izlediğini yazan Tezkan, "İdare elden gidince elinde maslahat kaldı" demiş ve "hayalci" olduğunu, "hep ezik" olduğunu söylemiş Erbakan'ın. Erbakan'ı şahsen tanıyan biri olarak şunu söylemek isterim. Evet hayalciydi. O kadar hayalciydi ki "palavracı" olarak bile nitelendirilebilirdi. Ama ben asla ve asla hayalciliğe karşı olmadım. İyi bir özellik olarak gördüm. "Ezik" yakıştırması ise Erbakan'ı tarif etmez. Erbakan saygılı, aşırı saygılıydı. Kırmak dökmek hiç ona göre değildi. Ve çok ama çok "milli" bir tarafı vardı.

EZİK OLDUĞUNU ASLA SÖYLEMEM
ProArap gibi görünmesine rağmen değildi. 28 Şubat'taki tavrını ben hep "devlete saygı" olarak gördüm. Öyle bir kültürden geliyordu çünkü. "Ülke zarar görmesin" diye çekilmeyi tercih etti. Arkasında toplumun sadece dörtte biri oranında desteği vardı ve gerisi karşısında görünüyordu. Bu yüzden direnmedi. Erbakan'ın yaptığı çok şeye karşı çıktım. Yazdım. Ama ezik olduğunu asla söylemem. Söyletmem. Haksızlık olur.