Medya
11 Eyl 2010 04:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

EYÜP CAN BU TEK YÖNLÜ KADRO İLE NASIL BİR ''RADİKAL'' YAPACAK MERAK EDİYORUM!

Hıncal Uluç'a göre Radikal'in başına getirilen Eyüp Can'ın yazar kadrosunda indirime gitmesi yerinde ancak tercihler hatalı...

Radikal’de olup bitenler!..

Radikal’de radikal değişiklikler var. Gerekiyordu. Çünkü gazete başarılı olamadı. Tiraj yapamadı. Diyelim tiraj değil, ağırlık önemli. Ama ağırlığı da olmadı Radikal’in. Gündem yaratamadı, gündeme gelemedi.
"Radikal değişiklik, başarısız Genel Yayın Müdürü İsmet Berkan’ı görevden almak ve Hürriyet Genel Yayın Müdürlüğü için düşünülen, eski Zaman’cı Eyüp Can’ı bir denemek, neler yapabileceğini görmek için" diyor hemen herkes..
İsmet’i çok severim. İyi bir yazar, ama yönetici olarak başarılı olduğunu söylemem mümkün değil.
Eyüp Can’ın gazeteyi A’dan Z’ye değiştirmek üzere hazırlandığı söyleniyor. Onun Radikal’i ekim ayında vitrine çıkacak. Ne var ki Can, ilk adımları şimdiden attı ve yazar kadrosunda indirime gitti. İndirim doğru.. Hemen her sayfasında nerdeyse iki yazarla Radikal lök gibi ağır bir günlük dergi gibiydi.
Ama eksiltme tercihleri doğru mu yapıldı?. Şaşarım.
Etrafta da soruşturdum. En okunanlar gitmiş nedense.. Radikal’de okunmak suç galiba.. Ağır gazete ya.. Okunmaması lazım.. Mine Kırıkkanat, Perihan Mağden öyle gitmişlerdi. Ayni fikirde olur, olmazsınız, ama merak eder okursunuz..
Nur Çintay gazetenin en kıvrak, en mizah duyusu olan yazarlarının başındaydı.
M. Ali Kışlalı’nın ülkede benzeri yok. Bir tane daha yok. Yıllardan beri askerin içinde.. Orduda ne oluyor?. Gelen kim, özelliği ne?. Bunları Kışlalı izler ve satır aralarında anlatırdı. Şimdi yok. Kışlalı nasıl gider?. Şimdi kimden öğreneceğiz Silahlı Kuvvetleri.. Namık Kemal Zeybek.. Hasan Celal Güzel.. İkisi ile de siyasal görüşlerimiz hiç kaynaşmadı. Ama farklı düşünenlerin ne düşündüklerini bu iki saygın devlet adamı ve yazardan okurdum ben..
Geriye kalanlara baktım. Hemen hepsi ayni görüşü, hemen ayni ifadelerle savunan, ne yazacaklarını daha okumadan bildiklerim..
Eyüp Can bu tek yönlü kadro ile nasıl bir "Radikal" yapacak çok merak ediyorum..

Hıncal Uluç/Sabah