Medya
09 Eki 2013 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

EYÜP CAN, ATV'YE SERT ÇIKTI! BARİ İNSAN BİRAZ DÜRÜST OLUR!

Radikal yazarı Eyüp Can, Hüseyin Çelik'in fırçasıyla işini kaybeden "dekolteli sunucu" Gözde Kansu tartışmasına dahil oldu...

Radikal gazetesi yayın yönetmeni Eyüp Can günün en çok konuşulan konularından olan Hüseyin Çelik ve dekolteli sunucu tartışmasını köşesine taşıdı. Diğer yandan Radikal gazetesinin manşeti de "dekolte krizi"ne ayrıldı. Gazete tartışmaya "Bu olmadı" manşetiyle katıldı.

BARİ İNSAN BİRAZ DÜRÜST OLUR

Demokratikleşme paketi ile başörtüsüne kamusal alanda özgürlük sağlandığını hatırlatan Eyüp Can, Hüseyin Çelik’in çıkışıyla ortaya çıkan tablonun bu özgürlüklerle çeliştiğini yazdı. "Şimdi bu oldu mu?" diye soran Can, ATV’nin genç sunucuyu kovması ve buna gösterdiği gerekçeye de sert çıktı:

Gerekçe?
“Kıyafeti değil performansı kötü!”
Bari insan biraz dürüst olur; “Evet dekoltesini aşırı bulduk ve Hüseyin Çelik’in uyarısından sonra işine son verdik” der.

İşte Can’ın yazısındaki ilgili bölüm:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik önceki akşam Beyaz TV’de isim vermeden bir televizyon sunucusunu ‘aşırı dekolte’ kıyafet giydiği için eleştirmiş.
Yapımcı firma da dün ATV’de yarışma programı sunan sunucu Gözde Kansu’nun işine son vermiş.
Gerekçe?
“Kıyafeti değil performansı kötü!”
Bari insan biraz dürüst olur; “Evet dekoltesini aşırı bulduk ve Hüseyin Çelik’in uyarısından sonra işine son verdik” der.
Hüseyin Çelik de “Olmaz bu yani” dedikten sonra “kimsenin kıyafetine karıştığımız yok” diye devam eden cümlesinin nelere sebep olduğunu daha iyi görür. Hüseyin Bey, Kansu’nun kıyafetini şahsen ‘aşırı dekolte’ bulabilir.
Ama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak çıkıp “Bu olmaz” derse o zaman kıyafete siyaset karışır.
Nitekim karıştı; kanal ve yapımcı firma, anında gereğini yerine getirdi.
Hem de bir yalanın arkasına saklanarak.
Madem öyle Kansu’yu hiç çıkarmasaydınız.
Kıyafetini kanalın standardına uygun bulmadınız, başka bir kıyafet önerseydiniz.
Bunların hiçbiri yapılmamış, Hüseyin Çelik “Olmaz bu yani” dedikten bir gün sonra genç sunucunun işine son vermişsiniz.
E hani insanların ne giyip giymeyeceğine devlet-siyasetçi karışmamalıydı!
Bir yanda Türkiye’de yıllardır süren kamuda kadınlara dönük ayrımcılığın son bulmasını alkışlıyoruz diğer yanda ‘aşırı dekolte’ kıyafetle program sunduğu için eleştirilen ve ertesi gün özel sektörde işini kaybeden bir başka kadın sunucuyu konuşuyoruz…
Şimdi bu oldu mu?

İŞTE RADİKAL’İN DEKOLTE KRİZİ MANŞETİ: