Medya
26 Mar 2021 07:11 Son Güncelleme: 26 Mar 2021 08:53

Ertuğrul Özkök'ten AK Parti MKYK'sına giren o kadına destek!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, AK Parti MKYK'sına giren o kadına köşesinde destek verdi ve "Yönetime girmesi elbette çok iyi oldu." dedi.

Ertuğrul Özkök bugünkü köşesine AK Parti'nin yeni MKYK'sında yer alan bazı isimleri taşıdı. Özkök, o isimlerden Ayşe Böhürler için övgü dolu ifadeler kullanarak "Yönetime girmesi çok iyi oldu" dedi. 

Televizyon seyircisiyle ilk kez Kanal 7'deki programlarıyla buluşan Ayşe Böhürler daha sonra AK Parti'de siyaset hayatına girmişti. Böhürler'in yapım şirketinin TRT'ye yaptığı programlar muhalefetin merceğine girmiş ödenen meblağlar sık sık gündeme taşınmıştı. 

Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde "Son 24 saatte ne oldu da bu kadar safça umutlandım" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısının içinde Ayşe Böhürler'e de yer verdi. Özkök'ün Böhürler için övgü dolu ifadeler kullanması dikkat çekti.

İşte Ertuğrul Özkök'ün o yazısı...

Ayşe Böhürler muhafazakâr kanatta eskiden beri en ilgiyle izlediğim aydınlardan biri. Olaylara yaklaşımında hep adil bir duruşu var.

Barışçı bir üslup kullanıyor. Yaptığı televizyon programında konuşmacı seçiminde hiçbir zaman fanatik ve tarafgir bir tercihe yönelmiyor. Bana göre muhafazakâr kanadın en etkili kadınlarından biri.

Son olarak yazar Ayşe Kulin’le açık mektuplaşması çok konuşuldu. Kamuoyu önünde birbirlerine söz verdiler: 

Birileri çıkıp Ayşe Kulin’in başını zorla örttürmeye, bir başkaları ise Ayşe Böhürler’in başını zorla açtırmaya kalkarsa... Birbirlerine destek olacaklar.

En önemlisi de “Parti kapatma yanlış” diyebilen bir entelektüel. Yönetime girmesi elbette çok iyi oldu.